imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Google închide rețeaua socială Google+


Motivul invocat pentru închiderea platformei Google+ este numărul scăzut de utilizatori înregistrați și activi. Dar acesta e un adevăr trunchiat. La această decizie a contribuit decisiv un scandal de scurgere de informații.

Platforma de socializare a fost lansată în 2011. La acea vreme s-a dorit a fi cel mai mare competitor pentru Facebook. Însă la doar puțin timp după lansare, platforma Google+ a devenit complet neinteresantă pentru utilizatori. E foarte probabil ca nici tu să nu o folosești prea mult, așa că nu vei fi prea trist să afli că:

Google închide Google+

Compania a trebuit să recunoască faptul că lucrurile nu au mers tocmai potrivit planului. Se pare că 90% dintre utilizatori petrec doar 5 secunde pe pagină. Asta denotă o risipă totală de infrastructură.

Acesta a fost motivul oficial invocat de Google.

Logo Google+ alături de un buton DELETE.

Cu toate astea, în viața reală, situația nu e chiar atât de clară. API-ul de la Google+ avea un bug ce permitea dezvoltatorilor de aplicații să acceseze datele utilizatorilor ce-și configurau statusul profilului personal pe privat. Bug-ul a fost activ din 2015 până în martie 2018; o perioadă destul de lungă. Au fost afectați aproximativ o jumătate de milion de utilizatori. Mai precis, 496 951.

Iar acesta e doar unul dintre aspecte. O scurgere de informații sugerează, într-un memo distribuit de un insider, că Google nu a vorbit intenționat în spațiul public despre această problemă. În mijlocul scandalului Cambridge Analytica, e posibil ca departamentul legal să fi sugerat tăcerea în acest caz. Asta pentru a evita o inspecție din partea autorităților.

Cu toate astea în postarea de blog în care se anunță închiderea platformei, cei de la Google au fost nevoiți să amintească și de acest caz. Dar susțin că nu există probe solide care să demonstreze că datele utilizatorilor au fost puse în pericol. Când spunem date, ne referim la: nume, adrese de e-mail, date de naștere, gen, adrese, job-uri și statutul relațiilor.

Indiferent că vorbim de scurgeri de informații sau doar de lipsă de interes, un lucru e cert: Google+ se va închide în 10 luni de acum înainte, în august 2019.

Sursa: MacRumors

Află mai multe: Google plătește sume uriașe către AppleGoogle te urmărește peste tot. Cu sau fără voia ta.

Vezi oferta de produse iStyle!

tradeinmba
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.