imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Gândiți-vă de două ori înainte de a deranja utilizatorii


Cel puțin dacă dezvoltați aplicații. Aceasta este lecția pe care o puteți învăța din povestea de scurtă durată a unei noi funcții a aplicației Google Maps. Urmează o fabulă despre faptul că ar trebui acordată mai multă atenție funcțiilor pe care le implementați în aplicația dvs., înainte de a o face.

Săptămâna trecută, Google a adăugat o nouă caracteristică aplicației lor Google Maps pentru iOS pentru a fi testată de unii dintre utilizatori. Ca parte a tendințelor moderne, au implementat o caracteristică pentru a promova un stil de viață sănătos prin calcularea cantității de calorii pe care utilizatorii ar fi ars-o dacă ar fi mers pe jos pe traseul lor, pe care l-au parcurs cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun. De asemenea, s-au folosit de numele unor produse de cofetărie, cum ar fi mini cupcake-urile, pentru a face această caracteristică mai atrăgătoare:

Această plimbare arde în jur de 1823 de calorii – adică aproape 17 mini cupcake-uri!

Rezultatul acestei acțiuni a generat un feedback foarte puternic din partea utilizatorilor. Mulți oameni au criticat funcția pentru că nu lua în considerare, de exemplu, persoanele cu dizabilități sau persoanele cu tulburări de alimentație. Acesta este motivul pentru care Google a luat decizia de a elimina caracteristica.

Cei care au criticat puternic Google pentru această decizie au subliniat două lucruri principale. Era foarte ok că Google calcula o estimare a caloriilor, dar nu foloseau pentru asta informații despre sexul, înălțimea sau greutatea utilizatorului. Fără acestea, rezultatele obținute erau oarecum arbitrare. În al doilea rând, posibilitatea de a dezactiva această funcție ar fi fost grozavă pentru a evita teroarea psihologică. Nu este de neconceput ca Google să revină cu această caracteristică mai devreme sau mai târziu, ținând seama de criticile primite, deși ar trebui să înțeleagă că:

este mai bine să lași oamenii în pace.

Și Winston Churchill a spus asta și a trăit până la vârsta de 91 de ani.

Dacă simțiți nevoia de a avea această funcție, probabil veți cumpăra un smartwatch sau un dispozitiv de fitness, dar dacă doriți doar să căutați un traseu fără a resimți nicio vină, atunci ar fi mai bine să fiți lăsați în pace.

Oricum, știați că dacă mergeți până pe Lună, puteți arde 1 400 344 433 mini cupcakes?

sursa: The Verge

oldMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.