imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Fusion Drive ar putea fi optimizat cu APFS ‘’Foarte Curând”


Acestea sunt cuvintele spuse de Craig Federighi când a răspuns unui e-mail de la un utilizator. Fără îndoială, este timpul ca ei să-și dezvolte suportul software. Cu toate acestea, Apple consideră că timpul este relativ în zilele noastre, așa că dacă am fi fani Fusion Drive, nu aș aștepta schimbarea cu sufletul la gură.

Am mai discutat această problemă atunci când Apple a introdus una dintre cele mai importante inovații ale MacOS High Sierra. Sistemul de fișiere HFS+ a fost înlocuit cu cel mai modern APFS (Apple File System) optimizat pentru SSD-uri. Practic, putem vorbi despre o schimbare mai puțin spectaculoasă, dar mai esențială, care a declanșat o reacție pozitivă. Sau ar fi putut declanșa.

Cu câteva săptămâni înainte de introducere, s-a constatat că APFS este optimizat exclusiv pentru computerele cu SSD (Solid State Drives) –  fapt ce a provocat și provoacă încă o dezamăgire enormă în rândul utilizatorilor de Mac. Cu acest pas, computerele hibride HDD-SSD – sau așa cum le numește Apple, Fusion Drives (în această categorie intră multe dispozitive din linia de produse iMac), au fost lăsate în afara categoriei acceptate.

Mulți sunt surprinși că până și în 2018 Apple vând produsele lor scumpe cu un suport HDD, astfel încât această restricție a fost doar cireașa de pe tort. Înainte de începerea crizei, șeful departamentului de inginerie software, Craig Federighi, a confirmat următoarele:

Da, plănuim să adăugăm un astfel de support în viitoarea actualizare.

Acum, au trecut aproape 6 luni fără să auzim vreo știre despre viitoarele actualizări. Cu toate acestea, există o speranță. Conform obiceiului său, Federighi oferă uneori răspuns la e-mailurile utilizatorilor. Și, din fericire, anonimul Jonathan, cititorul Macrumors, a pus întrebarea care valorează 10 milioane de dolari: “Este APFS încă în planuri pentru Fusion Drives?” Spre surprinderea sa, Federighi, deși foarte scurt, a dat următorul răspuns:

Salutare Jonathan,

Intenționăm să oferim un răspuns la această întrebare foarte curând…

Mulțumesc,

– craig   

Ei bine, nu știm exact ce înseamnă asta. Este posibil ca sistemul macOS care va fi introdus în cadrul conferinței WWDC din iunie să primească suportul software așteptat, dar, de asemenea, ne putem aștepta la unele modificări în program, mai ales dacă ne gândim la modul precaut în care Apple abordează “inovațiile” acum. Oricum, ideea este că mai devreme sau mai târziu, suportul va sosi, deci, capul sus.

 

Sursa: MacRumors

 

 

iPad + Pencil
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.