imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Funcția real-time collaboration, integrată în Office pentru utilizatorii Mac  


Versiunea 16.9 Microsoft Office pentru Mac a sosit și oferă o funcție grozavă pentru utilizatorii Mac. De acum încolo poți edita documentele prin colaborare real-time.

Toată lumea folosește diverse aplicații pentru editarea de documente. Este doar o chestiune de gust ce vrei să alegi. În biroul nostru, preferăm să folosim – și nu pentru că facem parte din nava-mamă – trioul Pages, Keynote și Numbers. Funcția de real-time collaboration care este deja disponibilă în suita Office de la Apple vine acum în ajutorul celor care preferă programele Microsoft în locul celor de la Apple. Această întârziere nu ar trebui să afecteze perfecțiunea celor deja lansate din moment ce Office este piatra de temelie a tuturor suitelor office.

 

 

Lucrurile sunt simple, teoretic: doar creezi un document la care vrei să aibă acces și alte persoane. Îl salvezi în spațiul tău din OneDrive. În colțul din dreapta sus al imaginii apasă „Share” și introdu adresa colegilor cu care ai vrea să colaborezi pe acel document. Documentul ar trebui să apară într-un shared folder într-o secundă. Apoi puteți să începeți să lucrați cu toții împreună la el. Poți atribui diverse culori persoanelor și poți vedea pictogramele mici ale colaboratorilor tot timpul. Ai tot ce trebuie.

În realitate, drumul a fost cu multe hopuri. Dar odată ce ne-am prins cum stau lucrurile totul a fost mult mai ușor. Poate că suntem pe dinafară cu rutina Microsoft și nu suntem obișnuiți cu utilizarea Office. Poți găsi collab mode în Word, Excel și PowerPoint. Dar vei descoperi că sunt și multe alte funcții noi în versiunea 16.9.

 

Iată ce e nou:

  • autosave în cloud
  • version tracking pentru schimbările în curs
  • o asistență mai bună în ceea ce privește Pivot Table din Excel
  • decupare materialelor supradimensionate din punct de vedere audio și video în PowerPoint
  • poți folosi cursorul ca „laser pointer”
  • Outlook funcționează prin swipe la arhivarea sau ștergerea emailurilor
  • cel din urmă menționat are acum suport pentru Google Calendar și Contacts

Dacă folosești Microsoft Office Suite în mod frecvent aruncă o privire asupra noilor funcții. Merită.

iPhone XS unicredit
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.