imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Funcția Messages in iCloud – Tot ce trebuie să știi


Deși nu ne așteptam să fie lansată acum, versiunea iOS 11.4 a fost lansată de Apple ieri seară. Una dintre principalele schimbări o reprezintă sincronizarea funcției Messages in iCloud. Îți vom arăta de ce acest lucru este benefic pentru tine, cum poți profita de această îmbunătățire și tot ce mai e important de știut.

Apple își rezervă de obicei mult timp când este vorba de lansarea unor funcții sau a unor dispozitive deja anunțate. Prima versiune a iOS 11 a fost lansată în urmă cu un an, iar sincronizarea funcției Messages in iCloud a fost una dintre principalele caracteristici anunțate.

La ultimul eveniment WWDC, chiar ne gândeam cât de simplă este această funcție și nimeni nu înțelegea de ce nu era deja disponibilă. Este simplă mai ales pentru că mesajele nu conțin decât puțin text și câteva imagini. Colectarea datelor și apoi salvarea lor în cloud nu pare o sarcină prea complicată. Dar se pare că a fost. Una peste alta, acum avem o funcție (aproape) completă. Hai să vedem ce e de știut!

Despre ce e vorba?

Este destul de simplu. Este vorba despre sincronizarea automată a mesajelor în iCloud, așa cum se întâmplă și în cazul fotografiilor, parolelor și al contactelor. Deci, dacă vrei să configurezi un nou dispozitiv, după ce te autentifici vei putea vedea tot istoricul mesajelor tale. În plus, din moment ce atașamentele sunt salvate în cloud, poți astfel să economisești spațiul de stocare al dispozitivului. Și, nu în cele din urmă, toate dispozitivele tale vor fi sincronizate. Dacă vei șterge ceva de pe oricare dintre ele, va dispărea și de pe celelalte. Deci este o funcție cu adevărat utilă, nu-i de mirare că toată lumea o aștepta.

Cum o activezi?

Nimic mai ușor. Pe orice dispozitiv iOS pe care ai instalat cea mai recentă versiune a sistemului (11.4):

  • Intră în Settings
  • Apasă pe meniul de sub numele tău
  • Alege opțiunea pentru iCloud
  • Iar aici activează opțiunea Messages

N.B: Din moment ce este vorba de stocarea unor informații sensibile, funcția este disponibilă doar atunci când folosești autentificarea în doi pași. Dacă funcția nu este disponibilă o poți configura folosind un setup wizard.

Asta a fost tot. În rest, totul ar trebui să funcționeze automat. Dacă intri în Messages, la baza ecranului, ar trebui să vezi cum aplicația salvează informațiile în iCloud. Pentru ca acest proces să se poată desfășura, dispozitivul îți va cere să-l conectezi la o rețea Wi-fi și să-l conectezi la o sursă de alimentare. Trebuie să activezi această funcție pe fiecare dispozitiv iOS în parte.

Ce se întâmplă cu Mac-urile?

Situația este că nu există o astfel de situație. Noi ne-am petrecut jumătate din seară încercând să găsim meniul anunțat de manualul oficial Apple. Fără succes. Apoi am descoperit că funcția nu este disponibilă pentru cea mai recentă versiune publică a macOS Hidg Sierra (10.13.4). Versiunea beta 10.13.5 include această funcție, deci aceasta va deveni disponibilă pentru un public mai larg, atunci când noua versiune va fi lansată. Sperăm că acest lucru se va întâmpla în curând.

Deci, dacă ai un singur dispozitiv iOS și mai multe Mac-uri, nu vei observa vreo schimbare în folosirea Messages.

Problema noastră este, de fapt, cel mai recent bug din iMessage din cauza căruia mesajele ajung la destinatar într-o ordine anarhică, amestecate, fără să păstreze ordinea în care au fost trimise.  Să sperăm că Apple va lansa versiunea 10.13.5 a macOS în curând pentru ca noi să putem scăpa de haosul din iMessage.

Iată pașii care ar trebui parcurși în macOS:

  • Deschide meniul Preferences al aplicației iMessage
  • Selectează Accounts
  • Activează opțiunea Enable Messages in iCloud

N.B: Dacă activezi funcția pe orice dispozitiv iOS, îți va apărea o fereastră pop-up pe Mac.

Cum dezactivezi funcția?

Dacă nu mai dorești să folosești această funcție, o poți opri cu ușurință. Tot ce trebuie să faci este să intri în meniurile menționate mai sus și să o dezactivezi.

Dacă șterg un thread, acesta va dispărea de pe toate dispozitivele mele?

Dacă ai șters o conversație de pe un dispozitiv și te temi că aceasta va fi ștearsă și de pe celelalte dispozitive după sincronizare, poți fi liniștit, acest lucru nu se va întâmpla. În timpul sincronizării, mai multe conversații sunt combinate. Dar, atenție, după sincronizarea dispozitivelor, dacă ștegi ceva, acel mesaj va dispărea de pe toate dispozitivele tale. 

Iată tot ce trebuie să știi despre funcția Messages in Cloud. Dacă ai vreo întrebare nu ezita să folosești secțiunea de comentarii, iar noi vom încerca să-ți răspundem.

Black Friday MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.