imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

macOS Mojave: fotografiile realizate cu iPhone-ul apar automat pe Mac


Mulțumită unei noi inovații propuse de macOS Mojave, dispozitivele iPhone și Mac se apropie din ce în ce mai mult, lărgind spectrul posibilităților din ecosistem. Haideți să vedem cum să facem o fotografie cu iPhone-ul, care să apară automat pe Mac.

Continuity Camera. Suntem convinși că, uneori, în anumite limbi, această denumire poate avea o traducere care să sune caraghios, dar nu vă lăsați păcăliți de acest aspect. Este o funcție fantastică pe care suntem convinși că o veți folosi destul de mult dacă aveți un iPhone și un Mac.

Cu toții știm că putem realiza poze excelente cu camera iPhone-ului, ca să nu mai pomenim de faptul că aceasta poate scana și documente. În urma unei sesiuni de brainstorming, cei de la Apple au inclus în macOS Mojave și iOS 12 posibilitatea ca și Mac-urile să se bucure de acum de funcțiile camerei cu care este prevăzut iPhone-ul. Iată descrierea originală:

„Acum vă puteți folosi iPhone-ul pentru a fotografia un obiect din jur sau pentru a scana un document, iar imaginea va apărea automat pe Mac. Tot ce trebuie să faceți e să alegeți Insert a Photo din meniul Edit. Puteți fotografia ceva de pe birou, și puteți vedea imediat poza în documentul Pages. Sau puteți scana o rețetă, și veți avea imediat acces în Finder la o versiune centralizată în format PDF. Continuity Camera funcționează în Mail, Notes, Pages, Keynote, Numbers și altele. E pur și simplu o altă metodă prin care iPhnone-ul și Mac-ul pot lucra în tandem.”

Pentru a face în mod eficient uz de această funcție, nu trebuie să facem nimic altceva decât să dăm un click dreapta în oricare dintre aplicațiile compatibile și să alegem din meniu opțiunea „Take a Photo” sau „Scan Documents” – în funcție de ce ne dorim să facem. După câteva secunde, modul de preview al camerei apare pe ecranul telefonului (chiar dacă acesta e blocat), și tot ce rămâne de făcut e să realizăm fotografia, pe care o putem vedea imediat în aplicația dorită, odată ce ne dăm acceptul. Simplu și elegant.

Pentru a utiliza această opțiune, dispozitivele trebuie să folosească celași Apple ID și să ruleze iOS 12 și macOS Mojave la fel ca în cazul oricărei alte funcții de tip Continuity (Universal Clipboard, Handoff, Instant Hotspot etc.). Bazându-ne pe propria experiență, faza beta își spune cuvântul atunci când folosim Continuity Camera și credem că ar mai fi loc de câteva îmbunătățiri.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.