imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Fotografiile noastre vor fi mai bine protejate datorită iOS 11


O mică actualizare de securitate a datelor a fost adăugată iOS 11. Dezvoltatorii vor avea acces la fotografiile noastre numai pentru scriere, ceea ce înseamnă că nu va mai trebui să dăm acces nimănui la imaginile noastre.

Deși versiunile beta de iOS 11 sunt disponibile deja de ceva vreme pentru testare, sunt atât de multe lucruri noi de dimensiuni și importanțe diferite în noul sistem încât va dura ceva până când atât dezvoltatorii cât și utilizatori vor afla despre fiecare dintre ele. Așa se face că absolut întâmplător Federico Zanetello să găsit o mică, dar importantă, actualizare de securitate la două luni după introducerea iOS 11.

Până acum, dacă o aplicație dorea să obțină acces la galeria noastră de fotografii, ea cerea utilizatorului într-o fereastră pop-up permisiunile de citire și scriere asupra acestora. Singura problemă legată de această practică este faptul că citirea și scrierea sunt două lucruri complet diferite, nimic nu justifică alăturarea lor.

iOS 11 oferă o soluție pentru această problemă, de acum veți putea permite aplicațiilor să aibă acces numai pentru scriere la fotografiile dvs., nu trebuie neapărat să le permiteți acestora să și citească. Dacă aveți o aplicație de creație de emoji-uri, de exemplu, care salvează versiunea finală în galeria foto, nu va trebui să îi permiteți să vă și acceseze fotografiile de familie din vacanța.

Această precauție ar putea părea paranoică, dar un astfel de pas suplimentar de securitate nu poate fi rău. Deși este, de asemenea, adevărat că utilizatorii Apple nu trebuie, de obicei, să-și facă griji în ceea ce privește securitatea datelor.

În primul rând, aplicațiile din App Store trec mai întâi prin câteva controale destul de intense înainte de a li se permite accesul în magazin, astfel încât simpla lor existență este o garanție în sine. În al doilea rând, Apple tratează acest subiect ca o prioritate. Totuși, în interviul cu fondatorul și CEO-ul CryptTalk, Szabolcs Kun, acesta este destul de convingător când explică de ce sunt prezenți doar pe dispozitivele iOS.

Toate acestea au însă și un mic defect care, aparent, nu poate fi evitat. Această nouă funcție de securitate este bună numai până când dezvoltatorii o integrează ei înșiși. Dacă un dezvoltator de aplicații cu intenții rele intenționează într-adevăr să vă acceseze fotografiile, va cere pur și simplu permisiunea de a citi și scrie, iar utilizatorii acceptă de obicei asta destul de ușor pentru că sunt obișnuiți să facă acest lucru, chiar dacă nu este strict necesar.

Puteți stabili permisiunile în Settings.

Morala acestei povestiri este că, deși acești pași făcuți de Apple sunt minunați, cel mai bun mod pentru a ne proteja datele este acela de a acorda atenție tuturor micilor lucruri.

sursa: Cult of Mac

Acum că am vorbit pe tema securității datelor, merită să citiți mai multe despre autentificarea cu doi factori de la Apple. Am adunat toate informațiile pe care trebuie să știți despre acest lucru în acest articol.

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.