imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Fostul VP de la Google crede că iPhone este mult mai bun la fotografie decât rivalii


Vic Gundotra este cel care a construit rețeaua socială a Google, iar astăzi el susține că telefoanele Android se află mult în urma iPhone-urilor. El spune că de vină pentru acest lucru este doar fostul său angajator, Google și sistemul de operare pe care l-a dezvoltat, Android.

Povestea începe cu anul 2014, momentul în care Gundotra și-a părăsit poziția de la Google, iar apoi, după trei ani, a decis să scrie pe Facebook părerea sa conform căreia camera foto din iPhone 7 Plus este uimitoare. El a scris următoarele:

Sfârșitul epocii DSLR a sosit deja pentru majoritatea oamenilor. Mi-am lăsat camera profesională acasă și am făcut aceste fotografii la cină cu iPhone 7 (ed: Plus) utilizând [modul portret]. Este greu să nu numești aceste rezultate (într-un restaurant, făcute cu un telefon mobil fără bliț) uimitoare. O treabă foarte bună Apple.

Replica a venit imediat din partea unui comentator a remarcat că Samsung Galaxy S8 este mai bun decât iPhone. Gundotra și-a făcut timp să-și scrie punctul de vedere pe această temă într-un răspuns detaliat:

N-aș folosi niciodată un telefon Android pentru fotografii!

Iată problema: este Android. Android este un sistem de operare open source (în cea mai mare parte) care trebuie să fie neutru față de toate părțile. Sună bine până ajungi la detalii. Te-ai întrebat vreodată de ce un telefon Samsung are o serie de opțiuni de fotografie confuze și năucitoare? Ar trebui să folosesc camera Samsung? Sau camera Android? Galeria Samsung sau Google Foto?

Acest lucru se întâmplă pentru că atunci când Samsung inovează în ceea ce privește hardware-ul de bază (cum ar fi o cameră mai bună), trebuie să convingă Google să permită ca această inovație să apară și în alte aplicații prin API-ul corespunzător. Asta poate dura ANI.

De asemenea, cea mai mare inovație nu se întâmplă nici măcar la nivelul hardware – se întâmplă la nivelul procesărilor software a fotografiilor. (Google a zdrobit acest lucru acum 5 ani – ei au avut un “auto grozav”, care folosea tehnici AI pentru a elimina automat ridurile, albirea dinților, adăugarea de viniete etc … dar recent Google a dat înapoi).

Apple nu are toate aceste constrângeri. Ei inovează în hardware-ul de bază și apoi trebuie doar să actualizeze software-ul cu cele mai recente inovații (cum ar fi modul portret) și să-l livreze.

Concluzia: Dacă chiar îți pasă cu adevărat de fotografie, deții un iPhone. Dacă nu te deranjează să fi cu câțiva ani în urmă, cumpără un Android.

Nu cred că el va mai trebui să-și trimită CV-ul la Cupertino, probabil că îl vor chema ei la un interviu după asta …

sursa: 9to5mac

iPadPro
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.