imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

A fost prezentată următoarea generație de Gorilla Glass


Gorilla Glass 6 a fost proiectată să reziste unui scenariu în care telefonul cade de 15 ori de la înălțimea de un metru. Se spune că va fi de două ori mai rezistentă decât generația anterioară de sticlă protectoare.

Relația dintre Apple și Corning, compania care produce Gorilla Glass, e destul de ciudată. Deși e general cunoscut că fața iPhone-urilor e întotdeauna acoperită cu ultima generație de Gorilla Glass, Apple a interzis companiei să facă orice fel de referință la această colaborare pe siteul său oficial.

Desigur, asta nu va schimba cu nimic certitudinea că următoarea generație de iPhone va fi protejată tot de Gorilla Glass, iar acest lucru e fantastic pentru că de data asta nu doar fața telefonului va fi din sticlă, dar și spatele.

Ieri, Corning a anunțat sosirea celei de-a șasea generații de Gorilla Glass pe care inginerii au proiectat-o special pentru căderile cu risc mare de spargere. În urma unei cercetări amănunțite, cercetătorii companiei (expresia a fost folosită de cei de la Corning) au afirmat că un utilizator scapă telefonul, în medie, de 7 ori pe an.

Pentru a găsi o soluție la această problemă, au proiectat Gorilla Glass 6 astfel încât să reziste la 15 căderi de la o înălțime de un metru pe suprafețe tari. Asta înseamnă că, într-un scenariu ideal, orice dispozitiv echipat cu Gorilla Glss 6 va ieși cu bine din aproape orice situație timp de 2 ani, fără pagube serioase. Sună fantastic, deși nu suntem siguri că așa vor sta lucrurile și în practică.

Nu avem suficiente informații care să ne confirme dacă iPhone-urile pe care le așteptăm în septembrie vor fi echipate cu Gorilla 6 sau nu. Dacă cei de la Corning au reușit să atingă faza de producție în masă înainte de anunțul de ieri, sunt șanse. Ar fi extraordinar, deși…

Sursa: Corning

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.