imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

A fost lansată cea de-a noua versiune beta pentru iOS 12


La o săptămână după lansarea celei de-a șaptea versiuni beta și la 5 zile de la lansarea celei de-a opta, acum avem parte și de a noua versiune beta iOS 12. Având în vedere că vine cu doar foarte puține schimbări, e posibil ca aceasta să fie ultima versiune beta înainte de lansarea oficială.

Deși iOS 12 a fost gândit ca un update low-profile, acesta conține o mulțime de noi caracteristici interesante, precum fantasticul power-boost pentru dispozitivele mai vechi, noi funcții AR, și câteva aplicații native care au primit un nou design, statistici Digital Health, upgrade-uri FaceTime, notificări grupate sau noi algoritmi avansați pentru aplicația Photos.

În prezent, sistemul e disponibil în versiunea beta, iar lansarea oficială e așteptată în toamnă. Până atunci, noile funcții pot fi încercate doar de dezvoltatori și de utilizatorii cu spirit de aventură. Nu uita, versiunea beta e doar o versiune beta. Diferitele versiuni pot conține bug-uri, așa că nu e tocmai recomandabil să le instalezi pe dispozitivul pe care lucrezi zi de zi.

Descoperirea noilor funcții a creat câteva probleme pentru cei care au căutat modificările aduse sistemului. Practic, nu pot fi detectate niciun fel de modificări vizuale, în afară de animații, care par ceva mai naturale decât înainte. Se pare că iOS 12 a început să se apropie de forma sa finală; au mai rămas de implementat doar câteva finisaje.

Colegii de a Appleinsider sunt de părere că aceasta e probabil ultima versiune beta a sistemului – GM (Golden Master), adică ultima versiune beta înainte de lansarea oficială. Oricum, bazându-ne pe informațiile pe care le avem până în prezent, încă de la prima lansare, sistemul a fost destul de stabil, iar acest aspect nu s-a schimbat cu trecerea timpului. Așa că avem suficiente motive să sperăm că lucrurile vor rămâne la fel și că nu vom întâmpina niciun fel de probleme până la data lansării oficiale, pe care o așteptăm în aproximativ o lună de zile.

Din fericire, această versiune e deja disponibilă pentru cei care s-au înscris în programul beta. Alături de iOS 12, și celelalte sisteme de operare au primit update-uri. Dacă ești amator de versiuni beta, merită să le încerci și pe acestea.

Deși acest update nu ar trebui să provoace niciun fel de pierderi de date, fă-ți un favor și nu încerca să sfidezi „moartea”. Creează-ți un backup de siguranță cu toate datele de pe iPhone și iPad. Poți salva toate datele în contul de iCloud sau pe computerul personal, cu ajutorul aplicației iTunes. Utilizatorii precauți pot utiliza ambele metode.

iOS 12 va fi disponibil pentru următoarele dispozitive: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, cea de-a 5-a generație iPad, cea de-a 6-a generație iPad, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9.7″, iPad Pro 12.9″ și cea de-a 6-a generație de iPod touch.

Black Friday iPad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.