imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

A fost introdus standardul USB 3.2


Standardul USB se ridică din nou. Grupul de promotori USB 3.0 (din care face parte și Apple) a anunțat că USB 3.2 va fi lansat în septembrie. Acesta va fi capabil de transferuri de până la 2GB/s, deci va fi în continuare mai lent decât Thunderbolt 3. Chiar la timp înainte de lansarea iPhone 8?

Pe măsură ce vechile porturi USB sunt înlocuite încetul cu încetul cu noi porturi USB-C (și Apple utilizează acest port pe portabilele lor), standardul USB continuă să se dezvolte. USB 3.2 va dubla viteza curentă a datelor. Mai întâi de toate, trebuie să facem o diferență între porturi și standardele de transfer de date. În timp ce MacBook-ul de 12″ are doar un port USB-C și un standard USB 3.1 de primă generație capabil să transfere date de 5Gb/s noul MacBook Pro are mai multe dintre acestea.

El are două USB 3.1 de generația a doua, care sunt capabile să ajungă la viteze de două ori mai mari decât viteza primei generații, adică la 10Gb/s, în timp ce celelalte două porturi au standardul Thunderbolt 3, capabil de 40 Gb/s. Este ca la benzinărie: toate arată la fel, dar dintr-una curge benzină, din alta motorină, etc. (Deși, dacă poți evita, nu pune motorină într-o mașină care are motorul pe benzină, nu-i place asta.) În cazul portului USB-C totul este compatibil cu totul înainte și înapoi, dar poate fi capabil de performanțe diferite în funcție de porturile și cablurile utilizate.

USB 3.2 garantează transferul de date de 2GB/s în timp ce se pot obține 10Gb/s în fiecare direcție. Pentru ca acest lucru să se poată întâmpla, trebuie desigur, ca ambele dispozitive care sunt conectate între ele să utilizeze același standard; nu s-a întâmplat nimic în ceea ce privește partea de codare. Zvonurile spun că Apple ar înlocui vechiul încărcător de 5W cu unul nou cu o putere de 10 W în pachetele noilor modele de iPhone. Acest lucru ar putea însemna chiar faptul că noul încărcător ar putea beneficia de noul standard USB 3.2.

Cu condiția să apară în timp util. Grupul promotor al standardului USB 3.0 va publica informații suplimentare despre noul standard în luna septembrie.

sursa: MacRumors

oldMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.