imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Fondatorul Wikipedia crede că Apple ar trebui să oprească vânzarea iPhone în Marea Britanie


Fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, a etichetat noua lege care ar interzice comunicațiile mobile criptate în U.K. ca fiind “stupidă” și a mai adăugat că în eventualitatea adoptării acesteia, Apple ar trebui să nu mai vândă iPhone în această țară, din principiu.

“Mi-ar plăcea să văd Apple refuzând să mai vândă iPhone-ul în UK dacă va fi adoptată legea care interzice criptarea datelor” a postat acesta pe contul său de Tweeter – “Îndrăznește parlamentul să fie atât de stupid?”

Trăind în ultimii ani la Londra, Wales este cu atât mai motivat să împiedice supravegherea guvernamentală. Legea despre care el vorbește este o nouă propunere, al cărei draft va fi publicat astăzi și care obligă companiile tehnologice să trimită datele de comunicații, dacă li se cere acest lucru.

Apple și-a manifestat deja punctul de vedere precizând că datorită algoritmilor de criptare folositi nu poate decripta comunicațiile prin iMessage chiar dacă și-ar dori aceasta – atrăgându-și astfel mânia autorităților în SUA.

Primul ministru David Cameron a spus acum câteva luni că nu ar trebui să existe “mijloace de comunicare” pe care “autoritățile să nu le poată citi”.

tim-cook-no-idea

Promovarea confidențialității este una din temele principale ale mandatului lui Tim Cook la Apple. Recent Apple și-a actualizat site-ul cu noi detalii vis-a-vis de politica companiei cu privire la protecția confidențialității datelor utilizatorilor. De altfel eforturile i-au fost și recunoscute, primind cele mai bune calificative din partea Electronic Frontier Foundation (EFF) în raportul “Who Has Your Back” care a concluzionat: “Recomandăm Apple pentru poziția sa categorică cu privire la drepturile utilizatorilor, transparență și confidențialitate.”

Chiar dacă șansele ca Apple să nu mai comercializeze iPhone în U.K. sunt aproape zero, este de lăudat atitudinea lui Wales și sper să nu fie ultima persoană publică care ia atitudine cu privire la acest proiect de lege.

sursa: Cult of Mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.