imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Folosim mai mult emoji-uri în loc de text


Potrivit unui studiu recent, majoritatea respondenților consideră că expresiile vizuale în mesajele text au o mare importanță: încercăm să ne exprimăm fericirea sau, uneori, frustrarea prin aceste mijloace.

La începutul omenirii, ne-am exprimat prin picturii rupestre, iar mai apoi ne-am dezvoltat vorbirea pentru a face acest lucru. Câteva mii de ani mai târziu am descoperit telefoanele, Internetul, apoi iPhone-ul, smartphone-urile și aplicațiile de mesagerie. Zile acestea, s-ar putea să fim prea leneși și pentru a scrie text și mai degrabă să folosim emoji-uri pentru a exprima ceea ce vrem să spunem. Putem găsi mereu un emoji sau un gif care se potrivește stării noastre de spirit pe Facebook, Instagram sau alte platforme social media, mijloacele vizuale putând spune mai multe decât am putea-o face folosind un singur cuvânt.

Platforma de Gif-uri numită Tenor a publicat rezultatele unui studiu de piață interesant acum câteva zile. Aceasta a fost efectuată de Harris Poll în rândul a 2000 de cetățeni americani. Rezultatele spun ca 7 din 10 americani folosesc expresii vizuale în timpul discuțiilor: pentru a fi mai exacți, 71% dintre respondenți folosesc emoji-uri, gif-uri și autocolante în timp ce comunică pe chat. Publicarea acestui sondaj s-a petrecut în aceeași zi cu cea de-a 10-a aniversare a iPhone-ului, ceea ce nu a fost probabil un accident – prezența smartphone-urilor a schimbat foarte multe în ultimii 10 ani.

Alte date interesante au reieșit din acest sondaj despre acei utilizatori care folosesc frecvent emoji-uri:

  • Șaptezeci și șapte la sută cred că cei cu care schimbă deseori mesaje text / chat înțeleg mai bine gândurile și sentimentele, pe care încearcă să le comunice atunci când folosesc expresii vizuale, decât dacă ar folosi doar cuvinte.
  • Șaizeci și nouă de procente se simt mai bine conectați cu persoanele cărora le scriu frecvent mesaje text / chat atunci când se exprimă folosind expresii vizuale în plus față de cuvinte.
  • Cincizeci și nouă de procente sunt mai confortabile, comunicându-și emoțiile folosind expresii vizuale în mesageria mobilă decât exprimându-le în conversații telefonice.
  • Aproximativ doi din trei utilizatori de expresii vizuale (65%) le folosesc în texte / mesaje cu alții pentru a-și exprima personalitatea sau emoțiile și mai mult de jumătate le folosesc cu intenția de a face conversațiile mai distractive (56%) sau de a face persoana cu care vorbesc să râdă (51%).
  • În rândul femeilor care utilizează expresii vizuale atunci când scriu mesaje text / mesaje mobile, 54% fac acest lucru pentru a-și exprima fericirea – comparativ cu 42% dintre bărbați.
  • Majoritatea persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani care utilizează expresii vizuale consideră că Gif-urile îi ajută să-și exprime emoțiile mai bine decât emoji-urile sau cuvintele (ambele 64%) în mesajele text / chat. Trei din cinci utilizatori cu vârsta 18-44 ani (62%) se așteaptă să utilizeze, mai mult decât o fac acum, Gif-uri în mesaje text / chat în următoarele 12 luni.

Oricum, realitatea este că în ziua de azi ne putem pierde cu ușurință în labirintul de emoji-uri. S-ar putea să le folosim în momentele în care încercăm să spunem / scriem ceva jenant, așa că, mai degrabă preferăm să folosim mijloace vizuale. Nicio problemă, există o soluție pentru asta. Cu ajutorul unui joc de ghicit emoji-uri, putem deveni experți în emoji-uri în doar câteva ore, trebuie doar să ne jucăm.

sursa: Apple World Today

iPhone XR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.