imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Folosește Touch ID cu două degete!


Capacitatea maximă a sistemului Touch ID este de 5 amprente distincte. Deși majoritatea utilizatorilor nu adaugă decât unul sau două degete, se poate întâmpla să fie necesar să adaugi mai multe amprente, de exemplu dacă ai un iPad pe care îl folosește toată familia. Iată un truc pentru Touch ID.

Soluția este destul de simplă: atunci când înregistrezi o amprentă tot ce trebuie să faci este să-ți scanezi degetul de două ori. Acest lucru îți permite să schimbi degetul între două scanări. Astfel, vei reuși să introduci 8 amprente. Este important să subliniem că pe toată durata testelor acest aspect nu s-a dovedit niciodată o problemă de securitate, Touch ID funcționând în continuare doar pe baza amprentelor scanate.

Iată ce trebuie să faci. Intră în Settings, găsește meniul Touch ID & Passcode. Dacă ți-ai activat deja codul, telefonul îți va cere să îl introduci. Apoi, după ce ai introdus codul, vei ajunge la meniul unde poți adăuga mai multe amprente. Apasă pe Add a Fingerprint (Adaugă o amprentă) pentru a porni Touch ID wizard. Apasă ușor cu degetul pe senzor și lasă-l acolo până simți o vibrație scurtă. Și acum urmează șmecheria. La a doua scanare folosește un alt deget și repetă procesul.

Am testat această metodă pe mai multe versiuni ale tehnologiei, pe dispozitive diferite și, deși nu este vorba de o utilizare standard a senzorului, a funcționat bine și nu au fost probleme de securitate.

oldMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.