imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Cum creezi un folder dedicat pentru comenzi rapide


Aplicația Shortcuts oferă o modalitate uimitoare de a simplifica și automatiza sarcinile de zi cu zi pe iPhone sau iPad. Aceasta îți permite să-ți folosești mai eficient timpul. Dacă ești la fel de hotărât să optimizezi lucrurile ca și noi, vei fi cu siguranță curios să afli cum poți crea un folder special pentru comenzi rapide.

Odată cu lansarea iOS 12 în septembrie anul trecut, Apple a lansat și o nouă aplicație numită Shortcuts. Ei bine, din punct de vedere tehnic, aplicația nu este nouă. Shortcuts este, în principiu, o versiune reînnoită, mai rapidă și mai integrată a aplicației Workflow.

La ce e bună aplicația Shortcuts?

Timpul este prețios și e păcat să-l irosești cu sarcini repetitive pe care le-ai putea delega cu ușurință către dispozitivul tău. De aceea există aplicația Shortcuts. Aceasta îți permite să creezi propriile comenzi rapide, realizând acțiuni în lanț prin aplicații multiple. De exemplu. Când te întorci acasă după o zi de muncă, îți poate spune care este cea mai rapidă rută, poate trimite ETA-ul către partenerul tău și poate începe rularea podcast-urilor tale favorite. Totul doar cu o atingere de ecran.

Creează un folder pentru comenzi rapide.

Cel mai grozav lucru la această aplicație este faptul că nu trebuie să creezi comenzi rapide de la zero. Poți alege din Galeria aplicației sau poți descărca din diverse depozite online. Este, de asemenea, simplu să-ți creezi propriile comenzi rapide alegând dintre cele peste 300 acțiuni integrate. Mai mult, Shortcuts folosește și aplicațiile tale native favorite. Printre acestea se numără Contacts, Calendar, Maps, Music, Photos, Camera, Reminders, Safari, Health precum și orice aplicație care suportă Siri Shortcuts.

Unde se găsesc aceste comenzi rapide?

Toate aceste comenzi rapide sunt, desigur, organizate în aplicația Shortcuts din Gallery. Însă dacă vrei să duci eficiența la un nivel complet nou și să le afișezi ca listă prin intermediul unei alte comenzi rapide accesibile prin Siri, Home Screen sau Widget? Ai putea considera asta drept o provocare, dar, de fapt, este destul de simplu

Nu ai nevoie decât de Easy Folder

Easy Folder nu este un folder real, este doar un fișier text salvat în unitatea iCloud Drive cu o listă de comenzi rapide care îți vor fi afișate ca meniu. Așadar, este un fel de dosar virtual. Cu acesta poți adăuga toate comenzile tale rapide și apoi poți alege cu ușurință una pentru a o rula.

Pentru a obține Easy Folder:

Pentru a instala Easy Folder trebuie să ai mai întâi instalată aplicația Shortcuts. În cazul în care nu o ai, link-ul te va trimite în App Store pentru a descărca Shortcuts. Dacă o ai deja instalată, Easy Folder îți va cere să deschizi fișierul în aplicația Shortcuts. Prin urmare, selectează „Deschidere”.

Astfel, Easy Folder va fi importat în biblioteca ta din aplicația Shortcuts și ești gata să adaugi toate comenzile rapide sau doar pe cele pe care le selectezi.

Pentru a adăuga comenzi rapide la Easy Folder:

 • Selectează pictograma Library din dreapta jos și deschide Easy Folder.
 • Apoi apasă pe „Edit” și pe „Add”.
 • Din bibliotecă, selectează comenzile rapide pe care dorești să le afișezi în meniul Easy Folder.

De acum înainte, la lansarea Easy Folder, ți se vor prezenta toate acele comenzi rapide pe care le-ai adăugat anterior. De aici poți alege pe care vrei să le execuți – este o modalitate foarte bună de a le accesa pe cele utilizate frecvent.

Dacă dintr-un motiv oarecare dorești să elimini o comandă rapidă din listă:

 • Apasă pe „Edit” și apoi pe „Remove”.
 • Selectează toate comenzile rapide pe care vrei să le elimini și apasă „Done”.

Data viitoare când vei rula Easy Folder, vei observa că acele comenzi rapide care au fost eliminate nu se mai găsesc în listă. Dar nu te îngrijora, vor face parte în continuare din biblioteca din Shortcuts

Personalizarea Easy Folder

Ca pentru orice altă comandă rapidă, poți personaliza Easy Folder pentru a răspunde cerințelor personale. Trebuie să începi din Settings:

 • Deschide aplicația Shortcuts.
 • Selectează iconița Library din dreapta jos.
 • Selectează cele 3 puncte din colțul din dreapta sus de pe pictograma Easy Folder.
 • Vei găsi butonul Settings (care arată ca două comutatoare) în colțul din dreapta sus.

Aici ai multe opțiuni dintre care să alegi și pe care să le modifici:

 • Name: îți permite să modifici titlul acestei comenzi rapide.
 • Icon: aici poți alege iconița ecranului de pornire pentru comanda rapidă selectată – alege o imagine existentă din biblioteca ta de Fotografii, fă o fotografie nouă sau alege un glyph. De asemenea, ai opțiunea de a schimba culoarea acestui glyph.
 • Add to Siri: Dacă vrei să lansezi comanda rapidă cu ajutorul lui Siri, va trebui să înregistrezi fraza personalizată. Atinge butonul roșu de înregistrare, spune ceva ca „Easy Folder”, apoi apasă pe Done.
 • Show in Widget: Când comutatorul este pornit, comanda rapidă este disponibilă prin widgetul Today screen’s Shortcuts.
 • Show in Share Sheet: îți va permite să accesezi comanda rapidă din la alte aplicații, prin intermediul sheet-urilor Share din iOS.
 • Add to Home Screen: Dacă oferi comenzii rapide propria iconiță pe Home Screen vei obține un acces și mai rapid. Când selectezi „Add to Home Screen”, aplicația Shortcuts te redirecționează spre Safari. Trebuie doar să atingi iconița Safari, apoi să selectezi „Add to Home Screen” și să dai un nume personalizat iconiței. Finalizează apăsând pe „Add”.

Utilizezi deja aplicația Shortcuts ca un profesionist? Care este comanda ta rapidă favorită?

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.