imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Faptul că Apple lucrează la o mașină electrică nu este un secret conform lui Elon Musk


Elon Musk, CEO-ul Tesla, este un personaj foarte vizibil în media în ultima vreme. De multe ori având comentarii destul de acide la adresa Apple. De acestă dată a spus, într-un interviu acordat celor de la BBC, că proiectul “secret” al celor de la Apple de a crea o mașină electrică nu este chiar așa secret.

În cadrul interviului, care a avut loc în studioul de design din Los Angeles al celor de la Tesla s-au discutat mai multe subiecte. Musk și-a împărtășit viziunea despre mașinile electrice și cum vor evolua ele de-a lungul timpului. El a recunoscut că pentru moment compania rulează în pierdere, speranțele de a deveni profitabili se leagă de Model 3, versiunea cu un preț mai accesibil despre care cei de la Tesla speră că va intra în producție la sfârșitul anului 2017.

La ora actuală Tesla rivalizează cu Nissan și BMW pentru titlul de cea mai bună marcă producătoare de mașini electrice.

În plus de câteva luni a apărut un nou rival, cei de la Faraday Future, companie în care s-a investit foarte mult în ultima perioadă și care a angajat foarte mulți ingineri din domeniu.

i3-uri BMW-k așteaptă să fie livrate
i3-uri BMW-k așteaptă să fie livrate

E greu să păstrezi un astfel de secret mai ales dacă angajezi peste o mie de ingineri pentru a-l realiza

Spunea Musk în cadrul interviului, adăugând că nu vede Apple ca amenințare ci doar “va extinde piața”.

Tesla va continua să încerce să facă cele mai atractive vehiculele electrice și acesta va fi obiectivul nostru, în același timp ajutând alte companii să facă mașini electrice, de asemenea.

Vorbind despre viitor, Musk spunea că nu peste foarte mult timp cel mai probabil mașinile se vor conduce singure, șofatul mașinilor de către oameni fiind un anacronism, o vor face unii doar ca hobby uneori. Vei putea conduce manual mașina, dar nimeni nu o va mai face întrucât nu va mai fi nevoie.

Tesla P85D
Tesla P85D

Cert este că Tesla este mereu înaintea concurenței când vine vorba despre software-ul mașinilor electrice. În ultimele luni Autopilotul de la Tesla a câștigat noi funcționalități: rămânerea în bandă, acomodarea vitezei în situațiile în care alte mașini îți taie calea brusc sau schimbarea benzii de rulare fără a fi nevoie ca șoferul să intervină. Weekend-ul care tocmai a trecut, a fost lansată și varianta beta a posibilității de a-ți chema mașina de la mare distanță cu ajutorul telefonului.

Mașina va deschide garajul, îl va închide și va veni la tine.

Acesta este primul pas, scopul este să-ți poți chema mașina din New York chiar dacă locuiești în LA, iar aceasta (mașina) va traversa țara, se va alimenta singură pe traseu și va veni la tine

Deocamdată toate acestea par doar o viziune pentru viitorul îndepărtat dar Musk speră că va fi posibilă în următorii “câțiva ani”.

sursa: BBC

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.