imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Facebook adaugă clipuri muzicale din Spotify și Apple Music news feed-ului tău


Facebook își continuă eforturile de a-ți oferi totul în așa fel încât să nu ai nici un motiv să părăsești News Feed-ul rețelei. În acest sens au lansat o nouă funcționalitate cu ajutorul căreia vei putea posta secvențe ale melodiilor în feed-ul tău. Pentru aceasta au lansat un nou format de post, denumit Music Stories, care va permite utilizatorilor să posteze scurte secvențe de 30 de secunde ale melodiilor sau albumelor. Deocamdată serviciul este funcționează doar cu Spotify, Apple Music și iTunes.

Facebook Apple Music Stream from istyle.ro on Vimeo.

Noul tip de post poate fi folosit deocamdată doar în aplicația pentru iOS a companiei. Nu este necesar să ai instalate Spotify sau Apple Music pe telefonul tău, sau să fii abonat al acestor servicii pentru a putea asculta clipurile partajate în Facebook. Utilizatorii pot salva melodiile în arhiva lor muzicală, sau le pot cumpăra din iTunes apăsând un buton care apare în postare. Vrei să partajezi muzică dintr-un alt serviciu de streaming? Facebook a comunicat că va integra funcționalitatea aceasta și cu alte Music Store-uri în viitorul apropiat.

Aceasta este prima mișcare majoră a companiei către muzică, de la lansarea integrării cu Spotify din 2011. Acest parteneriat a ajutat Spotify să crească foarte mult în SUA, dar a fost o adăugire greoaie pentru Facebook. Dacă o aveai pornită, Spotify adăuga toate melodiile pe care le ascultai news feed-ului tău, și dacă dădeai click pentru a porni un clip erai automat scos din browser și era pornită aplicația Spotify. Cei de la Spotify au mers chiar mai departe, până la a te obliga să te identifici cu un cont Facebook, iar asta nu a fost pe placul nimănui.

De această dată în loc să mai fie locul unde era postat tot ce ascultai, Facebook este locul unde ajunge doar ceea ce este mai important și vrei să împarți cu prietenii sau familia. Urmărind evoluția Facebook și succesul platformei sale video, care atrage peste 8 miliarde de vizualizări zilnic, reîntoarcerea către muzică era următorul pas logic și este destul de puțin probabil să se limiteze la aceste scurte secvențe.

Music Store a început să fie disponibil utilizatorilor de iOS din întreaga lume începând de azi.

sursa: THE VERGE

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.