imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Facebook a început să integreze suportul pentru Live Photos în aplicația iOS


Live Photos a fost una din noutățile aduse de iPhone 6s și iPhone 6s Plus. Cu ajutorul acestei funcționalități poți surprinde secvențe video (chiar dacă Apple nu vrea să le asocieze cu titulatura de video, aceasta este definiția cea mai bună și mai apropiată de realitate) de 1,5 secunde cu tot cu sunet. Din ce în ce mai multe servicii integrează funcționalitatea Live Photos.

Nu am fost foarte impresionat de Live Photos atunci când am făcut primul test la lansarea iPhone 6S, mai ales că nu era ceva total nou, existau deja variante de la alți producători care ofereau soluții similare, deși nu foarte răspândite. Cu toate acestea, încetul cu încetul funcționalitatea a fost îmbrățișată și de alți dezvoltatori oferind suport pentru Live Photos în aplicațiile lor. Acum câteva săptămâni Tumblr a început să ofere suport pentru Live Photos, iar acum cei de la Facebook au anunțat că au integrat, cu titlu experimental, Live Photos în aplicația Facebook pentru iOS.

facebook-live-photo

Pentru a partaja Live Photos pașii sunt aceiași ca cei pentru partajarea pozele normale, doar că după alegerea pozei îți apare în colțul din dreapta jos al pozei un buton “Live”. Îl apeși și fotografia este postată. Din păcate, așa cum precizam mai sus, doar cei care dispun de un terminal iOS vor putea vedea varianta “Live Photos”, toți ceilalți care accesează Facebook cu ajutorul browserelor pentru desktop, cu telefoane Android, sau cu orice alte dispozitive vor vedea doar o imagine statică.

Facebook-Live-Photos-1

Cei de la Facebook au spus că nu vor face disponibilă noua funcționalitate tuturor utilizatorilor ci treptat, urmând ca aceasta să fie disponibilă tuturor utilizatorilor rețelei de socializare până la sfârșitul anului 2016. Merită precizat că Facebook a integrat deja funcționalitatea 3D Touch pentru pictograma aplicației de pe iPhone 6S și iPhone 6S Plus cu iOS 9.

Este un pas foarte important pentru Apple acest suport pentru funcționalitatea Live Photos și 3D Touch pe care-l primește din partea dezvoltatorilor, căci astfel ajungem să folosim și să devenim “dependenți” chiar de noile tehnologii.

sursa: Fast Company, The Verge

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.