imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Face ID va putea autentifica două fețe distincte în iOS 12


De la introducerea Face ID a existat o cerere tot mai mare pentru opțiunea de a putea debloca iPhone-ul X folosind chipuri diferite, deoarece în acest mod mai mulți utilizatori ar putea putea folosi același dispozitiv. Visele noastre s-ar putea îndeplini…

Deocamdată face ID poate autentifica un singur utilizator, un singur chip. 

Nu spunem că lipsa acestei opțiuni a cauzat multe insomnii, dar poate ar fi util ca membrii unei familii care trăiesc împreună să-și poată debloca unul altuia dispozitivele folosind autentificarea biometrică. Sau poate că nu… În orice caz, ideea este că în curând va exista această posibilitate.

Se pare că Apple a reușit să transforme cel puțin unul dintre visele fanilor în realitate, din moment ce a inclus printre setările Face ID din iOS 12 meniul Alternative Appearance. Este evident că funcția nu a fost concepută pentru adăugarea unui alt utilizator, ci pentru a face autentificarea proprietarului mai eficientă (de exemplu atunci când acesta poartă pălărie, ochelari de soare sau machiaj)

Conform primelor informații, Alternative Appearance poate fi folosit pentru adăugarea altor persoane, iar autentificarea funcționează eficient, deci presupunem că sistemul poate distinge între cele două chipuri.

Se presupune că dezvoltarea Face ID cu autentificare multiplă se regăsește în planurile Apple, mai ales că există deja zvonuri despre un iPad Pro cu ecran fără margini și Face ID. Totuși, tableta este un dispozitiv care poate fi într-adevăr folosit de mai multe persoane.

Sursa: The Verge

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.