imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Tehnologia Face ID, inserată în notch-ul noilor modele de iPhone.

Tehnologia Face ID ar putea primi un nou upgrade


Cee? Dar abia a apărut! Chiar așa, însă în prezent, Apple a început să dezvolte viitoarea versiune. În domeniile tehnologiilor recunoașterii faciale și a camerelor 3D, inovațiile se petrec la viteze amețitoare. Hai să vedem cum poate contribui tehnologia Face ID la viitorul realității augmentate.

Ming-Chi Kuo a publicat un nou buletin informativ pentru investitori, în care scrie despre viitoarele planuri Apple. De data asta, accentul a fost pus pe viitoarele dezvoltări ale tehnologiei Face ID, care ar putea debuta odată cu iPhone 2019.

Tehnologia Face ID a viitorului

Inițial, s-ar părea că nu ar mai fi loc de inovație pentru tehnologia Face ID. În cele mai multe cazuri, aceasta își face datoria ireproșabil. În plus, abia dacă îți dai seama că s-a petrecut o autentificare în timp ce îți deblochezi telefonul. Cu toate astea, Apple crede că încă e loc de îmbunătățire. Se pare că cei din Cupertino lucrează în prezent la viitoarea versiune.

Potrivit lui Kuo, noua tehnologie va avea următoarele proprietăți: senzorul va avea iluminatori VCSEL mai puternici, iar asta va scădea impactul luminilor ambientale, precum zgomotul infraroșu. Ei bine, trebuie să recunoaștem că varianta curentă nu are prea multe probleme de exactitate. Cu toate astea, printre utilizatori există cererea ca tehnologia Face ID să lucreze în ambele direcții. Însă Kuo nu a spus nimic despre asta.

Camera 3D Time of Flight

În schimb, a vorbit despre o dezvoltare și mai interesantă care, potrivit surselor sale, are 50% șanse de implementare pe modelele de iPad până la sfârșitul lui 2019, începutul lui 2020. Iar în decursul anului 2020 e posibil ca aceasta să fie inclusă și pe iPhone. E vorba de camera 3D Time of Flight (ToF).

Camera ToF ar da posibilitatea dispozitivelor să creeze modele 3D ale mediului înconjurător. Procesul va fi similar cu modul în care tehnologia Face ID creează astfel de fețe. Însă nu se va limita doar la utilizator, pentru că aici va fi inclus și mediul înconjurător. Presupunerea că inovația va apărea întâi pe iPad nu e o coincidență. După ce au fost realizate, aceste fotografii 3D vor putea fi editate cu Apple Pencil.

Această dezvoltare ar putea deschide un nou capitol pentru mai multe tipuri de aplicații/activități în domeniul realității augmentate. În special dacă luăm în considerare că, potrivit lui Gurman, ochelarii AR vor debuta cam în aceeași perioadă, la fel ca primul iPhone 5G. Kuo e de părere că fuziunea celor trei tehnologii, suplimentată de un Apple Maps mult mai bun, ar putea justifica de minune eforturile pe care Apple le-a făcut în direcția realității augmentate.

Sursa: MacRumors

Vezi oferta de produse iStyle!

ipadpro
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.