imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Fă-ți treaba – Bijuteria ascunsă a aplicației Reminders


Nimic nu se compară cu sentimentul de planificare a zilei, verificarea tuturor sarcinilor programate și o binemeritată odihnă după ce ai realizat tot ce ți-ai propus. Descoperă împreună cu noi cum să îți organizezi ziua, sarcinile și obiceiurile cu ajutorul aplicației Reminders!

În viețile noastre avem numeroase sarcini de îndeplinit, de la un simplu apel pentru a programa un control medical la scrierea unui roman. Treburile pe care le ai de făcut sunt parte inerentă a muncii tale, a vieții de familie și a vieții personale. Probabil că utilizezi și un sistem care să le pună în mișcare, să le organizeze și să le execute. Aplicația Reminders pe Mac nu este adesea în lumina reflectoarelor, dar dacă vrei minimalism și simplitate, aceasta poate fi salvarea neașteptată. Aplicația nativă combină gestionarea sarcinilor cu propriile obiceiuri și activități de familie. Să începem să ne organizăm sarcinile!

Apple Reminders

Dacă dorești să fie totul simplu și ușor, nu îți rămâne decât să apelezi la aplicația Reminders. Versiunea Mac oferă funcții ce transformă aplicația într-un manager de sarcini destul de eficient. Iar în calitate de aplicație nativă, aceasta oferă o integrare perfectă pe toate dispozitivele. Gândește-te la aplicația din macOS ca la locul de muncă de bază și utilizează dispozitivele mobile pentru a canaliza toate sarcinile și mementourile aflate în desfășurare. Hai să descoperim caracteristicile inteligente ale aplicației Reminders, care ți-au scăpat probabil din atenție.

Aplicația Reminders

Solicită aplicației Siri să fixeze un memento

Cu Siri și ecosistemul Apple, distincția dintre sarcină și dată de întâlnire fixată în calendar, atât de mult evidențiată de către acei guru din domeniul self-help, devine ceva mai estompată. Poți solicita lui Siri să-ți pregătească un memento pentru o anumită oră sau locație. Este cel mai rapid mod de a centraliza treburile pe care le ai de făcut. Și să fim sinceri, este foarte cool să ai inteligența artificială pe post de asistent personal. Acesta este unul dintre marile avantaje ale dispozitivelor Apple când vine vorba de managementul sarcinilor – sunt distractive, cool și, prin urmare, suntem mai predispuși să le folosim. Chiar și o banală listă cu ce ai de făcut poate fi distractivă. Atâta doar că Siri încă se află în procesul de învățare a limbii române, așa că pentru moment poate primi comenzi doar în limba engleză.

Iată ce ai de făcut

  1. Spune „Hei, Siri” sau ține apăsat pe butonul Home pentru a activa Siri.
  2. Spune ce dorești să-ți amintești, când sau unde. De exemplu: „Remind me to call dad at 7 pm.” „Remind me to talk to Peter when I get to work”. Un element deosebit îl reprezintă și faptul că poți alege un memento pentru a vizita un loc sau pentru a pleca de undeva. Un truc extraordinar pentru cei care își uită întotdeauna prânzul pregătit de acasă sau rucsacul pentru sală.
Mementouri Reminders
  1. De asemenea, poți adăuga un memento la o anumită listă. De exemplu: „Add two pounds of flour, milk and eggs to the main shopping list.” Dacă lista nu există, Siri se va oferi să creeze una.
  2. Când navighezi pe internet și tocmai ai găsit un articol sau un lucru interesant de achiziționat, roagă pe Siri să îți reamintească mai târziu despre acest conținut al aplicației alese. Pur și simplu cere-i aplicației Siri: „Siri, remind me about this later”. Când primești memento-ul, mergi direct la aplicație atingând simbolul său.

Și ce faci cu toate acele fragmente de informații când te așezi în cele din urmă la birou? Corect, e timpul să le organizăm.

Pune-le în ordine!

În cazul în care numărul sarcinilor tale generale se găsește în jur de 30 sau 50, organizarea acestora poate fi dificilă. Iar asta se poate transforma într-un motiv de procrastinare. Pentru cel care este cu adevărat ocupat și are mai multe pălării de purtat, se poate ajunge și la o sută sau chiar mai multe sarcini de îndeplinit la un moment dat. Nu te îngropa sub această grămadă de treburi de făcut, oferă-le o structură și apucă-te să le finalizezi.

Aplicația Reminders are trei moduri principale de a diferenția sarcinile: le poți aloca o prioritate, le poți sorta în liste, le poți atribui o dată scadentă. Cu cât ai mai multe treburi de făcut, cu atât trebuie să alegi mai mulți parametri, deoarece ai nevoie de mai multe niveluri de organizare. În mod ideal, la cel mai detaliat nivel, ar trebui să ai maxim 20 sau 30 de sarcini. Pentru aproximativ 100 de sarcini, îți va fi mai ușor să aplici un singur criteriu de sortare. În practică, poți decide dacă preferi să lucrezi cu sarcini în funcție de urgența lor sau de tipul lor. O limitare a aplicației Reminders este că nu poți crea sub-sarcini sau proiecte cu sarcini. Dar această caracteristică ar putea fi foarte ușor depășită dacă lucrezi inteligent cu listele.

Cum funcționează de fapt Reminders?

Prioritatea poate fi setată ca None, Low, Medium și High. Odată ce ai atribuit priorități pentru toate responsabilitățile tale, le poți afișa selectând View> Sort after> Priority pentru a-ți plasa cele mai urgente articole în partea de sus. Dacă ai mai multe liste de Reminders deschise simultan, această setare le afectează și pe celelalte.

Listele pot fi personalizate în funcție de nevoile tale și le poți trata ca pe proiecte (Vacanță la Paris, Sănătate, Gătit…) sau contexte (Acasă, Muncă, Comisioane…). Poți să-ți creezi câte liste ai nevoie și – desfătarea absolută – să le împarți cu alți oameni. Acesta este un instrument fantastic pentru planurile de familie! Dacă te lupți cu sute de sarcini, poți crea sub-liste în interiorul acelor liste și poți atribui sarcinilor o anumită prioritate.

Mementourile repetate îți permit să creezi obiceiuri și să-ți simplifici cu adevărat viața. Modelul repetiției poate fi clasic, de la o zi la alta, sau poți alege modele personalizate, cum ar fi selectarea datei de 15 a fiecărei luni.

Alte trucuri interesante

  • Mutarea unui element: poți muta rapid o sarcină dintr-o listă în alta prin glisarea acesteia. Dă click în partea stângă a cercului sau în partea dreaptă a numelui acesteia.
  • Comand-click: selectează mai multe elemente.
  • Shift-Click: selectează o gamă de elemente.
  • Editare în bloc: selectează mai multe elemente, apasă Control sau dă clic dreapta pentru a le modifica pe toate.
  • Editarea unui element: dă dublu clic pe acesta sau plasează cursorul pe sarcină și apasă tasta i.

Personalizează aplicația Reminders pentru Desktop

Reminders este o aplicație cu o singură fereastră, iar bara laterală afișează toate listele. Poți ascunde bara laterală sau poți deschide mai multe liste simultan, fiecare în fereastra proprie. Poți face asta simplu, cu dublu-clic în bara laterală sau prin alegerea Window > Open List in New Window. Acesta este cel mai bun mod de a vedea aplicația dacă sistemul tău de organizare se bazează pe liste.

Vizualizarea tuturor sarcinilor în așteptare printr-o singură listă este foarte convenabilă. Mai ales dacă nu vrei să aștepți mementoul și lucrezi cu sarcinile în funcție de prioritate, și nu de listă. Opțiunile Today’s task și Scheduled List servesc acestui scop. Poți selecta funcția Today’s task din View și poți vedea toate sarcinile planificate în partea superioară a barei laterale. Lista sarcinilor programate arată fiecare memento cu un timp asociat. Dacă programezi mai multe sarcini, lista ta poate deveni copleșitoare și stresantă.

Un mic truc

Aplicația Reminders pentru Mac ascunde un mic truc: îți poți vedea sarcinile în funcție de dată. Selectează View> Show Calendar pentru a afișa un calendar mic în partea de jos a barei laterale. Orice dată care are sarcini pe ea primește un punct dedesubt; dă clic pe unul dintre aceste puncte pentru a vedea articolele din ziua respectivă. Reține că acest calendar nu este aplicația Calendar, care conține toate întâlnirile și evenimentele tale. Însă există o modalitate de a integra aplicațiile Reminders și Calendar. Astfel poți vedea evenimentele și sarcinile zilnice într-o manieră confortabilă.

Chiar dacă evenimentele din calendar și sarcinile de îndeplinit sunt adeseori diferite și tratate ca atare – cu diferite instrumente și cu o atitudine distinctă – scopul lor inerent este același. În următorul articol, îți vom prezenta câteva aplicații care integrează Reminders și Calendar, îmbunătățind semnificativ productivitatea și gradul de organizare.

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.