imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Este și ecranul MacBook-ului tău slab luminat după ce te conectezi?


Nu știm cât de obișnuit este acest fenomen, dar l-am remarcat mai mult în ultima vreme. După ce ne-am autentificat în conturi, culorile MacBook-ului devin brusc foarte slabe. După primele câteva șocuri am găsit o soluție. Iat-o.

Ar putea fi o experiență deosebit de neplăcută când laptopul tău care funcționa perfect începe să se comporte ciudat fără niciun motiv aparent. Fenomenul în cauză este similar cu cel în care culorile ecranului și contrastul se diminuează brusc: parcă o ceață subțire ar acoperi ecranul. Indiferent cât de mult îți freci ochii ca să dispară, aceasta este reală.

Soluțiile de economisire a energiei integrate în macOS pot fi foarte utile atunci când vine vorba de timpul de funcționare. Cu toate acestea, uneori pot compromite funcționarea fără probleme a sistemului. În acest caz, ele sunt cele care provoacă problema. Mai exact, ajustarea automată a luminozității. Chiar dacă am întâlnit situația doar pe MacBook-uri, Mac-urile sunt și ele afectate teoretic, mai ales când ai un monitor extern conectat la dispozitiv. Din fericire, nu trebuie să fugi imediat la service. Poți rezolva această problemă în câțiva pași simpli.

  • Deschide System Settings.
  • Selectează Displays setting.
  • Alege tab-ul Color de sus.

Asta e tot. Teoretic, ar trebui să fie suficient pentru ca laptop-ul să-și amintească cum ar trebui să arate. Din păcate, această soluție nu funcționează de fiecare dată: câteodată o face, alteori nu. Această diminuare bruscă a culorilor ar trebui rezolvată de fiecare dată printr-o repornire. Cu toate acestea, s-ar putea să observi o diminuare lentă a culorilor ecranului de-a lungul a câteva săptămâni sau luni.

În acest caz, problema este mai complexă. Inițial, reglarea automată a luminozității se referea numai la luminozitate. Cu toate acestea, Apple a introdus în El Capitan posibilitatea ca sistemul să poată regla curbele gamma în funcție de lumina exterioară, dacă această setare este activată. Aceasta nu funcționează perfect de fiecare dată, se pare. Deoarece acest algoritm de ajustare gamma poate fi activat numai împreună cu reglarea automată a luminozității, din păcate singura soluție pe care o ai este să dezactivezi ajustarea automată a luminozității. Poți face acest lucru și prin setările ecranului.

Sfat Pro: Poți separa curba gamma de reglarea luminozității făcând unele trucuri în Terminal, ceea ce ar face posibilă reglarea automată a luminozității în timp ce algoritmii nu s-ar încurca în curbele gama. Nu am testat metoda următoare, așa că o recomandăm doar celor curajoși care sunt familiarizați cu modul de funcționare al Terminalului.

● Oprește System Integrity Protection (SIP).

● Oprește reglarea automată a luminozității.

● Repornește computerul.

● Deschide o fereastră Terminal și introdu următoarea comandă (fără linebreak!):

 

cd/System/Library/PrivateFrameworks/AmbientDisplay.framework/</br>

Versions/A/XPCServices/com.apple.AmbientDisplayAgent.xpc/Contents/MacOS/

 

● Și apoi:

SUDO mv com.apple.AmbientDisplayAgent _com.apple.AmbientDisplayAgent

● Pasul opțional este reintroducerea SIP.

● Repornește computerul.

● Reactivează ajustarea automată a luminozității.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.