imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Este posibil să existe o cameră inteligentă în iPhone 8


Putem presupune asta dacă săpăm mai adânc în software-ul HomePod-ului. “SmartCamera” poate fi unul dintre cele mai mari hit-uri ale iPhone 8, despre care nu s-a vorbit încă.

Această funcție nouă, dar necunoscută, a fost găsită tot de Guilherme Rambo, personajul cheie al informațiilor găsite în codul din HomePod. Dezvoltatorul a postat pe Twitter o nouă captură de ecran despre cum se poate activa această misterioasă funcție “SmartCamera”. Deci, putem face niște presupuneri despre noile funcții ale camerei iPhone 8.

După cum spune Rambo, iOS 11 (sau doar iPhone 8) va ajusta  setările camerei foto în funcție de “scena” pe care o detectează. În cod sunt menționate următoarele tipuri de scene: Focuri de artificii, Vegetație, Animal de companie, Iluminare puternică, Sport, Cer, Zăpadă și apus/răsărit.

Câteva smartphone-uri și camere DSLR au deja această funcție, trebuie să alegeți doar “scena” potrivită, de exemplu focuri de artificii pentru a face fotografii cu focuri de artificii. Camera se calibrează pentru a obține cele mai bune imagini în situația respectivă. Sperăm că, în cazul noii caracteristici Apple, “Smart” înseamnă că va funcționa automat, va recunoaște fiecare situație și nu va trebui să o setați manual.

Nu este foarte clar dacă aceste funcții găsite recent vor funcționa pe fiecare dispozitiv pe care va rula iOS 11 sau numai pentru iPhone 8. Evident, prima versiune ar fi mai bună și avem câteva motive să sperăm că așa se va întâmpla. Cititorul de coduri QR și scanerul de documente, care sunt alte noi funcții ale iOS 11 se află în aceeași componentă a codului ca și “SmartCamera”.

Cu toate acestea, Apple nu a spus nimic în legătură cu această opțiune la WWDC. Asta s-ar putea datora fie faptului că nu au considerat-o suficient de importantă pentru a vorbi despre ea – ceea ce este puțin probabil, sau va fi o funcție dedicată iPhone 8, așa că au vrut să o păstreze ca surpriză.

Aflând din ce în ce mai multe detalii despre iPhone 8 așteptarea devine din ce în ce mai tensionată.

sursa: Macrumors

oldMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.