imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Este oficial interzis să încarci aplicații cripto-financiare în App Store


S-ar putea să-ți amintești subiectul. A fost în top în primăvară, când Apple nu a luat poziție cu adevărat. Acum și-au actualizat liniile directoare și a dedicat un întreg paragraf acestei probleme. 

Un mini-scandal a început în martie cu privire la aplicația Calendar 2, o aplicație care a fost urcată în Mac App Store, după ce a parcurs procesul de validare. Dezvoltatorii aplicației au decis să pună la dispoziția utilizatorilor posibilitatea de a emite cripto-valută în schimbul transformării anumitor funcții contra cost în funcții gratuite. Cu alte cuvinte, dezvoltatorii aplicației au primit permisiunea de a folosi capacitatea disponibilă a computerelor utilizatorilor, iar aceștia au primit funcțiile premium gratuit.

Deși aceste acțiuni erau complet legale, au fost într-adevăr neobișnuite. Chiar dacă dezvoltatorii au informat corect utilizatorii despre această opțiune, a izbucnit un scandal. Cu toate acestea, după o actualizare, opțiunea a devenit obligatorie pentru toți utilizatorii, chiar dacă dezvoltatorii au susținut că a fost doar o greșeală. La foarte puțin timp după ce Ars Technica a aflat despre asta, Apple a fost informat despre această problemă. Și nu a făcut nimic pentru o vreme. Mai târziu, a eliminat aplicația, dar nu a dat nicio explicație.

Deci aplicațiile de emitere de criptomonedă au intrat într-o zonă nebuloasă și nimeni nu a știut cum să facă față situației. Ce a fost corect, ce a fost greșit, ce a fost legal și ce a fost interzis. Acum se pare că Apple a ajuns la o decizie. În cele mai recente linii directoare, au interzis în mod explicit emiterea de criptomonedă, aplicarea acestei reguli fiind valabilă pentru toate App Stores. Iată instrucțiunile lor:

  1. Apple va permite aplicații de tip portofel pentru criptomonedă, atâta timp cât acestea sunt oferite de dezvoltatorii care sunt înscriși ca organizații.
  2. Singurele aplicații de emitere de criptomonedă permise sunt cele care nu folosesc dispozitivul utilizatorilor, cum ar fi aplicațiile care folosesc Cloud-ul.
  3. Aplicațiile pot ajuta utilizatorii să facă plăți, să tranzacționeze sau să primească criptomonede pe baza unui curs de schimb aprobat, dar schimburile respective trebuie să provină din aplicație.
  4. În mod similar, aplicațiile implicate în tranzacțiile cu bitcoin sau în alte tranzacții cu titluri de valoare criptomonetare trebuie să provină de la bănci, firme sau alte instituții financiare autorizate. Și trebuie să fie legale.
  5. Aplicațiile criptomonetare nu pot oferi utilizatorilor monedă virtuală pentru sarcini precum descărcarea altor aplicații, convingerea altor utilizatori să descarce aplicația sau pentru a stimula activitatea în social media.

Sursa: The Verge

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.