imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

ESPN este în discuții cu Apple referitor la servicii de streaming


După ce săptămâna trecută au apărut zvonuri despre posibilitatea ca Apple să achiziționeze Time Warner iată că acum cei de la ESPN confirmă faptul că sunt în discuții cu Apple despre posibilitatea unei colaborări pentru streaming-ul de conținut.

Confirmarea vine de la însuși președintele ESPN, John Skipper, care a afirmat, într-un interviu acordat celor de la The Wall Street Journal, că cele două companii sunt în discuții despre un posibil parteneriat pentru a oferi servicii de streaming.

John Skipper, președintele ESPN
John Skipper, președintele ESPN

Apple creează un sistem de operare avansat care oferă o experiență TV foarte bună care este fabuloasă pentru sport. Suntem susținătorii fervenți ai ideii și credem că este un mediu foarte bun pentru a vinde abonamente. Suntem în discuții. Cei de la Apple sunt nemulțumiți de rezultatele discuțiilor avute până acum cu producătorii de conținut TV în vederea construirii unui serviciu avantajos pentru ambele părți. Noi continuă să lucrăm împreună cu ei.

Afirmațiile lui Skipper sunt de natură să alimenteze speculațiile legate de intențiile Apple de a oferi propriul serviciu de streaming. Piața “tradițională” de media, ce folosește cu precădere operatorii de televiziune prin cablu pentru distribuția conținutului, este în declin, cea mai mare parte a publicului reorientându-se către serviciile oferite prin internet. ESPN este unul dintre cei mai mari producători de conținut sportiv și deocamdată și pentru ei cea mai mare parte a venitului companiei este realizată prin vânzarea de abonamente pentru televiziunea prin cablu sau pentru cea prin satelit.

Un parteneriat între cele două companii ar putea fi benefic pentru ambele. Apple ar avea acces la un conținut foarte important, iar ESPN și-ar extinde canalele de distribuție pentru conținutul produs de companie.
appleTV
Ar fi interesant de văzut ce se va întâmpla până la urmă. Dacă Apple ar reuși să achiziționeze Time Warner și ar încheia și un parteneriat cu ESPN ar avea deja conținut ce i-ar permite intrarea în această piață media prin lansarea propriului serviciu de streaming. Începe să devină tot mai evident faptul că cei de la Apple lucrează pentru a demara acest serviciu de streaming, dar rămâne de văzut când vor reuși să se concretizeze aceste eforturi, anul acesta sau va trebui să mai așteptăm.

sursa: The Wall Street Journal, appleinsider

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.