imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iată ce se întâmplă cu email-ul pe care i-l trimiți lui Tim Cook


Chiar dacă ți se pare mai mult decât surprinzător, toate mesajele trimise lui Tim Cook sunt citite. Câteva dintre ele sunt citite de însuși CEO-ul Apple, iar de restul se ocupă un alt lider. Și chiar sunt atenți le ce le scrii…

Ai putea suspecta că Tim Cook are un program zilnic destul de strict. Nu doar pentru că e liderul celei mai valoroase companii de tech din lume. De-a lungul anilor, el însuși a dezvăluit câteva detalii despre acest aspect. Știm că se trezește la 3:45, își face exercițiile fizice, mănâncă șuncă de curcan și un bol de cereale fără zahăr și lapte de migdale, apoi își citește mesajele.

Și are Tim Cook are o grămadă de citit… Aproximativ 7-8000, înainte de a merge la muncă.

Având în vedere că adresa de email oficială a lui Tim Cook e publică (tcook@apple.com), nu e deloc surprinzător că toată lumea îi scrie. Dar ce se întâmplă cu toate aceste mesaje? CNBC a investigat această chestiune și a reușit să găsească doi foști angajați care au dezvăluit câteva detalii.

Potrivit acestora, există un asistent personal dedicat care citește toate mesajele înainte, apoi le alege pe cele 7-8000 de mailuri pe care Tim Cook le citește dimineața. Mesajele care nu au fost alese de asistent ajung la un lider de la un nivel inferior (și la asistenții acestuia).

Aici se mai petrece o rundă de selecții și așa mai departe. Cu toate astea, mai devreme sau mai târziu, toate mesajele ajung să fie citite și procesate. (Deși doar la un număr mic se răspunde propriu-zis.) Cei mai norocoși pot primi înapoi un răspuns de la însuși Tim Cook.

Mesajele sunt atât de importante la Apple, încât una dintre cele două surse afirmă că acestea sunt principalul motiv pentru care, în prezent, Apple Watch e un dispozitiv orientat către sănătatea utilizatorului. Fostul angajat susține că prima versiune nu a fost gândită în această direcție. Dar feedbackul de la utilizatori a inundat compania cu mesaje care afirmau că dispozitivul le-a salvat viața. Apoi, compania a realizat că industria de sănătate are un potențial uriaș, iar Apple Watch a fost dezvoltat în acea direcție. Și cine știe ce surprize mai urmează…

Așadar, îi poți trimite chiar acum un mesaj lui Tim Cook. Poți fi sigur că cineva îți va citi mailul, iar eforturile tale nu vor fi în van!

Sursa: CNBC

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.