imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Elon Musk nu are amintiri plăcute de la întâlnirea cu Steve Jobs


Elon Musk, CEO-ul Tesla, este genul de om care încearcă să schimbe lumea, sau cel puțin felul în care este ea acum, și încearcă să facă asta în timpul vieții sale. Descrierea ne-ar îndreptăți să-l asociem cu Steve Jobs fondatorul Apple, care la rândul său a împărtășit aceeași viziune. Totuși, cel puțin declarativ se pare că nu este chiar așa.

În timpul ultimului inteviu pentru GQ, interviu care înțelegem că a avut loc în luna octombrie dar a fost publicat abia acum, reporterul a anticipat că subiectul Apple este încă fierbinte pentru Musk așa că l-a întrebat pe acesta ce părere are despre ultimul film Steve Jobs. Răspunsul a venit foarte rapid acesta spunând că nu a văzut încă filmul, este normal abia apăruse de 3 zile filmul, dar că intenționează să îl vadă. A mai precizat că a văzut filmul în care Ashton Cutcher interpretează rolul lui Steve Jobs:

Am văzut filmul cu Ashton Cutcher și mi s-a părut destul de bun – mi s-a părut că Ashton a făcut treabă bună.

Întrebat apoi dacă felul în care acum este perceput Steve Jobs îl face să se gândească la felul în care este și el perceput, sau cum va fi perceput, acesta a răspuns “eu cred că acțiunile sunt cele care contează, nu ce vor crede oamenii despre mine în viitor. Voi fi demult mort. Dar acțiunile pe care le-am făcut, au fost ele utile?”. Reporterul a insistat menționând că la ora actuală și el (Musk) și Jobs sunt priviți pe de-o parte ca genii vizionare dar pe de altă parte ca personalități cu grave defecte de comportament. Răspunsul a venit prompt și a venit oarecum să susțină afirmația reporterului.

Nu știu ce să spun, adică, singura dată când l-am întâlnit pe Steve Jobs a fost cam nesimțit. Și toți cei pe care îi cunosc eu și care l-au întâlnit și pe el …

Apoi s-a oprit realizând ceea ce tocmai a spus și a zis că dorește să-și retragă cele spuse, probabil nedorind să mai alimenteze reacțiile media generate de declarațiile făcute cu puține zile înaintea acestui interviu (Elon Musk declara despre angajările făcute de Apple din rândul inginerilor de la Tesla că Apple este “cimitirul Tesla”. Oamenii care sunt concediați de la Tesla se angajează la Apple.)

Apple-Tesla

Este de urmărit ce declarații va avea Musk la adresa Apple dacă zvonurile că aceștia din urmă chiar vor intra pe piața auto se vor concretiza.

sursa: GQ, Cult of Mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.