imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Elon Musk a folosit atât sarcasm la adresa lui Zuckerberg, încât chiar și Skynet a râs


Subiectul nu ar putea fi altul decât inteligența artificială despre care Elon Musk a emis de curând profeții destul de sumbre. Nu este nimic mai distractiv decât atunci când doi oameni care au milioane de dolari se țin de glume unul cu celălalt.

Săptămâna trecută, am scris despre felul în care Elon Musk vede viitorul nostru ca fiind destul de sumbru datorită lipsei de reglementări în domeniul inteligenței artificiale. În discursul pe care la ținut la întâlnirea de vară a National Governors Association, el le-a cerut guvernatorilor să treacă la acțiune și să creeze reglementări care să ne ajute să evităm apocalipsa. Dacă există cineva în care ar trebui să avem încredere în această privință, atunci cu siguranță vorbim de Musk.

“Sunt expus celor mai avansate tehnologii din domeniul AI și cred că oamenii ar trebui să fie îngrijorați cu adevărat. Continui să lansez semnale de alarmă, dar până când oamenii nu vor vedea roboții mergând pe stradă și omorând oameni ei nu știu cum să reacționeze, pentru că pare atât de suprarealist. “, a spus Musk în discursul său.

Cu toate acestea, au existat mulți oameni care nu au fost de acord cu Musk, inclusiv fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Nu sunt cu adevărat probleme între cei doi, dar Zuckerberg nu s-a putut abține și i-a răspuns lui Musk. El a spua că profeția apocaliptică a fondatorului SpaceX nu a fost deloc utilă.

“Am opinii destul de puternice cu privire la acest lucru: Sunt optimist, cred că poți construi lucruri și lumea devine mai bună. Cu AI mai ales, sunt foarte optimist.

Cred că cei care sunt negativiști și încearcă să trâmbițeze aceste scenarii apocaliptice – pur și simplu, nu-i înțeleg. Este o viziune într-adevăr negativă și, în anumite privințe, cred că este destul de iresponsabilă. În următorii 5-10 ani, AI va aduce foarte multe îmbunătățiri în calitatea vieții noastre. “

Ei bine, dacă există un lucru care poate răni cu siguranță sentimentele unui miliardar vizionar și visător, atunci este un citat de genul celui de mai sus. Musk nu a rămas dator și a i-a răspuns imediat lui Zuckerberg. Răspunsul l-ar fi făcut invidios pe oricare dintre cei mai experimentați rapperi născuți în Bronx:

Am vorbit cu Mark despre asta. Înțelegerea sa asupra subiectului este limitată.

E un lucru destul de curajos să-i spui asta tipului ai cărui algoritmi de învățare au creat o limbă complet nouă fără nici o interacțiune umană, sau care au reușit să dezvolte tehnici de negociere, cum ar fi compromisurile false.

În colțul albastru se află Mark “Totul va fi bine” Zuckerberg, iar în cel roșu este Elon “Sunt mai deștept decât oricine” Musk. Hotărâți voi cine a câștigat această luptă.

sursa: BBC

Se pare că asemănările dintre Elon Musk și Steve Jobs nu sunt legate pur și simplu modul de a învăța, ci și de modul în care își exprimă opiniile. Poate ar trebui să ne reîntoarcem și să reevaluăm gândurile lui Musk privind inteligența artificială.

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.