imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Echipa de comunicare a companiei Apple a câștigat câteva premii importante


Premiile Cannes Lions au fost decernate. Știm că aceste premii au fost create pentru a recompensa oamenii și companiile cu o contribuție inovatoare în industria de marketing și comunicare, așa că hai să vedem cum a reușit Apple să câștige două premii.

Apple a creat anul trecut multe campanii publicitare. După celebrul spot de la Super Bowl din 1984, nu ne putem imagina Apple fără să ne gândim la campanii de marketing creative. Echipele de marketing și comunicare ale companiei își fac datoria în mod exemplar. Iar, anul acesta, au câștigat două dintre cele mai importante premii de la Cannes pentru campania “Today at Apple” și spotul “Welcome Home” care a ajuns viral.

Spotul publicitar pentru promovarea HomePod, “Welcome Home”, a avut un real succes. Și nouă ne-a plăcut conceptul și atmosfera clipului. Dar, mai important, liderii din domeniu au apreciat la rândul lor campania. Pe lângă marele premiu, spotul a câștigat Leul de Aur pentru Production Design și Online Consumer Durables, Leul de Argint pentru Music Adaptation și Online Fiction, bronz pentru cinematografie.

Celălalt mare premiu a fost câștigat de programul “Today at Apple” pentru categoriile Brand Experience & Activation și Customer Retail/In-Store Experience. Magazinele Apple Store funcționează ca un mare workshop educațional, din moment ce acolo există experți Apple gata să te introducă în universul Apple, folosind numeroase activități creative.

Fotografiile, programarea și muzica îți unesc forțele pentru a transforma “Today at Apple” într-un loc în care diferitele aspecte ale culturii se intersectează. Angela Ahrendts, Vicepreședintele departamentului de Vânzări a afirmat că programul educațional al Apple este cel mai important produs al companiei de până acum.

Campania a câștigat și Leul de Titan pentru categoria Brand Experience. Au fost premiate și multe alte campanii publicitare create de Apple: spotul pentru iPhone 7 de la frizerie (Regie, Editare, Cinematografie, Muzică) sau campania Holiday (Cinematografie și Muzică). În afară de iPhone X – Unlock, Siri și de co-producția cu the Rock, videoul Appocalypse prezentat la WWDC-ul din 2017 a fost de asemenea premiat. Iată toate campaniile Apple nominalizate și premiate.

Sursa: 9to5Mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.