imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

eBay urmează să primească suport Apple Pay


Faimosul site de licitații s-a despărțit de PayPal, iar acum lucrează la dezvoltarea unui sistem propriu integrat de plată. Una dintre primele forme de plată urmează să fie Apple Pay.

Site-ul de licitații eBay a anunțat încă din 2015 că urmează să treacă de la PayPal, la alt sistem. Cu toate astea, o astfel de schimbare majoră nu se poate face de e o zi pe alta, întrucât, evident, e nevoie pregătiri. Însă acum, trecerea de la vechiul sistem de plată la noul sistem integrat a pornit oficial.

Acest nou sistem de plată e proiectat de o companie din Amsterdam, Adyen, și va include mai multe oportunități de plată. Una dintre acestea va fi Apple Pay. Testarea sistemului va începe din toamnă și va include un număr limitat de utilizatori. Perioada va fi extinsă în anii ce urmează, și se așteaptă ca trecerea să fie completă până în 2021. Mulțumită platformei integrate, la finalizarea achiziției, clienții vor avea mai multe opțiuni de a controla plata direct din eBay, și nu vor mai fi nevoiți să utilizeze alte servicii pentru asta.

Singura întrebare care se pune acum e când va ajunge Apple Pay și în România? Ei bine, nu vrem să facem prognoze, dar se pare că mulțumită sistemului alternativ de banking Revolute, nu va dura prea mult. Furnizorul de servicii financiare prezent și în România a primit eticheta de „disponibil curând” pe site-ul francez al Apple Pay. În plus, compania de fintech a făcut deja referiri pe Twitter la un anunț mistic legat de plățile mobile.

Dacă Revolut va prelua suportul tehnic pentru Apple Pay, în teorie nu va mai exista niciun obstacol care să ne împiedice să ne bucurăm de fantasticul serviciu Apple Pay și în România.

Sursa: Engadget

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.