imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

DxOMark: Camera de pe iPhone XS e printre cele mai bune


Camera modelelor iPhone XS și XS Max a obținut locul doi la testele celebrului laborator independent francez, DxOMark. Îmbunătățirile sunt evidente față de modelele precedente.

În cursul zilei de ieri, DxOMark a făcut public testul pentru camera modelului iPhone XS Max. Laboratorul DxOMark e considerat una dintre cele mai de încredere surse când e vorba de testarea camerelor de pe smartphone-uri. Pe durata probelor, s-au realizat și analizat peste 1500 de fotografii și 2 ore de capturi video atât în laborator, cât și în mediu natural. Rezultatul?

iPhone XS Max are una dintre cele mai bune camere pe care le poate avea un smartphone.

Ca să fim mai preciși, cele 105 puncte obținute de la DxOMark au fost suficiente cât să trimită noul dispozitiv pe locul doi în top. Doar Huawei P20 Pro reușit să strângă mai multe puncte: 109. Anul trecut, la același test, iPhone X a strâns 97 de puncte. Îmbunătățirile sunt evidente. Anul curent e unul dintre puținii ani în care camera noului iPhone nu reușește să ajungă pe primul loc. Cu toate astea, trebuie să adăugăm că, având în vedere viteza cu care se mișcă lucrurile în această industrie, locul unu nu poate fi ceva permanent.

Aspectele pozitive înregistrate de DxOMark

Raportul DxOMark vorbește despre o calitate fantastică a clipurilor video și a fotografiilor în lumină naturală. În plus, s-au înregistrat un dynamic range foarte ridicat și detalii excelente. S-a vorbit și despre funcția Smart HDR. Aceasta participă la obținerea unei „expuneri foarte bune a subiectului și un dynamic range foarte generos în lumină de intensitate mare, dar și indoor. La secțiunea video s-au obținut 96 de puncte. Laboratorul francez notează: „clipurile video au o calitate fantastică în lumină de intensitate ridicată”.

Laboratorul a scos în evidență și măsura în care camera a fost îmbunătățită față de tehnologia utilizată anul trecut. Cel mai interesant aspect e că aceste rezultate se datorează mai degrabă soluțiilor software și procesorului A12, decât hardware-ului camerei în sine.

Imagine de test utilizată pentru testarea realizată de DxOMark
iPhone XS Max Smart HDR

 

iPhone X Smart HDR

Singurul aspect care a împiedicat iPhone XS să ocupe primul loc au fost capturile pe timp de noapte. Potrivit raportului DxOMark, pe măsură ce lumina devine mai scăzută, zgomotul de imagine se intensifică, comparat cu celelalte dispozitive de top. Una peste alta, rezumatul s-a încheiat într-o notă pozitivă:

„Noul dispozitiv Apple e o opțiune sigură pentru orice împătimit al fotografiei mobile.”

Toate detaliile testului sunt disponibile pe site-ul DxOMark.

Notă: Deși DxOMark a testat un iPhone XS Max, aceeași camera e montată și pe iPhone XS, așa că utilizarea numelor celor două dispozitive a fost 100% intenționată.

Sursa: MacRumors

Vezi oferta de produse iStyle!

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.