imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Dropbox închide Mailbox și Carousel


Cei de la Dropbox au anunțat astăzi că vor desființa Mailbox, un client de mail pentru iOS, odată foarte popular, și Carousel aplicația dezvoltată de companie pentru partajarea de poze. Mailbox va fi închis începând din data de 26 februarie 2016, iar Carousel-ul va înceta să mai existe începând din 31 martie 2016.

mailbox-screen-2-1024x655

Mailbox-ul a fost un client de mail pentru iOS foarte popular și care a fost achiziționat de Dropbox în luna martie a anului 2013 pentru o sumă care se estima la vremea aceea a fi de aproximativ 100 milioane de dolari. Carousel a fost lansat în aprilie 2014. Compania a făcut anunțul, despre cele două aplicații, printr-un post pe blogul Dropbox și apoi au postat detalii despre modul în care utilizatorii pot face tranziția datelor de pe cele două produse prin postări pe blogurile celor două aplicații (Carousel FAQ, Mailbox FAQ). Dacă începând din 26 februarie 2016 utilizatorii nu vor mai putea să-și acceseze conturile Mailbox, trebuind să-și migreze informațiile până atunci, în cazul Carousel-ului pozele din acesta vor fi disponibile în continuare în Dropbox, compania punând la dispoziția utilizatorilor posibilitatea de a exporta conversațiile avute sau albumele partajate.

folder-exclusion-banner-blog-1024x694

În comunicatul de pe blogul Dropbox compania afirmă că a luat hotărârea închiderii celor două produse pentru a-și concentra mai bine eforturile asupra Dropbox și a noului produs Paper:

Echipele care au lucrat la Carousel și Mailbox au construit produse care sunt iubite de mulți utilizatori și care vor continua să aibă un impact. Vom prelua funcționalitățile importante din carousel înapoi acolo unde se află pozele tale – în aplicația Dropbox. Ne vom folosi de asemenea de ceea ce am învățat din Mailbox pentru a construi noi metode de comunicare și colaborare în Dropbox (pot fi văzute primele semne ale acestui lucru în Paper).

Probabil că este un moment dificil pentru cei de la Dropbox, care au încercat să se extindă dincolo de serviciile de stocare și partajare de fișiere în cloud oferite inițial. Cel mai probabil competiția unor “grei” ai domeniului precum Google (cu Google Drive), Microsoft (cu Microsoft OneDrive), Apple (cu iCloud) sau Box (box.net) care au venit cu oferte de spațiu de stocare, disponibil gratuit utilizatorilor, mult mai generoase este unul dintre motivele principale pentru care compania se concentrează asupra servicilor sale de bază pentru a-și păstra cota de piață. Pe de altă parte decizia nu este surprinzătoare dacă luăm în considerare că aplicațiile erau deja destul de neglijate de companie în ultima vreme. Ultima actualizare Mailbox a avut loc pe 8 iulie 2015, ultima actualizare a Carousel-ulului fiind de dată mai recentă 24 septembrie 2015.

sursa: Dropbox blog, AppleInsider, MacRumors

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.