imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Drag & Drop în MacOS


Învățăm câte ceva nou în fiecare zi. Mai ales când vine vorba de informatică. Apple MacOS este plin de oportunități mai puțin cunoscute, dar foarte utile: îți vom arăta cum să copiezi un text cu drag & drop pe Mac.

Desigur, mulți știu ce face tasta Command, chiar dacă nu au o relație strânsă cu Mac-urile. Cu toate acestea, puțini știu că nu trebuie neapărat să o apese pentru a copia un text.

În MacOS High Sierra utilizatorii au posibilitatea de a copia texte în modul drag & drop simplu. Pentru a obține acest lucru, trebuie să faci următoarele:

  1. Evidențiază textul
  2. Faci clic pe acesta și ții apăsat Trackpad-ul
  3. Cu celălalt deget, tragi selecția în documentul țintă

Cu acești pași poți înlocui comenzile rapide de la tastatură CMD + C și CMD + V. Un alt factor interesant este faptul că funcționează în Safari, iar dacă lași să cadă textul evidențiat pe Desktop, de oriunde, acesta generează automat un document text nou.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.