imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Dock-ul tău e prea aglomerat? Introdu această comandă în Terminal! 


Aplicațiile de pe Dock pot fi destul de utile. Tot ce trebuie să faci este să duci mouse-ul deasupra aplicației și o poți folosi imediat. Cu toate acestea, un Dock aglomerat nu permite o utilizare confortabilă și este, de asemenea, extrem de neplăcut din punct de vedere vizual. Din fericire, există o comandă pentru Terminal care poate rezolva problema.

 Obișnuiam să păstrez în Dock acele pictograme pe care le folosesc cel mai frecvent pentru job, studii sau hobby-uri – la fel ca mulți alții. Aveam mai multe aplicații pentru chat, software pentru editare foto, programe iWork și Meister Task pentru organizarea task-urilor mele zilnice. Totuși, mi se întâmplă foarte rar să am nevoie de toate în același timp.

Dacă introduci această comandă în Terminal, poți ascunde aplicațiile nefolosite și să le afișezi în Dock doar pe cele în uz. Pentru a face acest lucru, deschide o nouă fereastră în Terminal și tastează următoarea comandă:

defaults write com.apple.dock static-only -bool TRUE

Apasă Enter și apoi folosește comanda killall Dock și apasă din nou Enter.

Acum, există doar câteva aplicații active în Dock – acestea sunt indicate cu un mic punct gri – și preview-ul ultimelor fișiere afișate. De asemenea, poți îndepărta preview-urile cu ajutorul comenzii:

defaults write com.apple.Dock showhidden -bool TRUE

Apasă Enter și apoi introdu din nou comanda killall Dock.

Dacă vrei să inversezi procesul și să revii la vechiul tău Dock, tot ce trebuie să faci este să folosești din nou ultimele două comenzi înlocuind TRUE cu FALSE.

iPhoneXR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.