imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Doar veniturile din categoria “altele” de la Apple echivalează cu o companie Fortune 500


Așa cum se întâmplă de obicei în perioada în care este prezentat un nou raport financiar, toate știrile fac referire la acesta și se încearcă previziuni pentru următorul trimestru. Așa am auzit, printre altele, că și Apple a fost surprinsă de succesul iPhone 7. Acum am aflat puțin mai multe despre mitica categoria “altele”.

Raportul financiar trimestrial este un lucru delicat. Apple trebuie să găzduiască aceste evenimente în primul rând pentru investitori, dar compania în general preferă să nu vorbească despre secretele sale. Pentru a reuși ambele lucruri, trebuie întotdeauna să jongleze cu cifrele și categoriile din raport. Acesta, cel mai probabil, este motivul pentru care a apărut această categorie misterioasă “altele”. Aici sunt grupate multe, de la Beats la Apple Watch. Din această cauză informațiile despre cifrele acestei categorii nu spun mare lucru, nu se poate ști cu precizie ce vânzări și ale cărui produs au crescut sau au scăzut.

Cu toate acestea, este foarte interesantă sezonalitatea acestei categorii. Cifrele sale sunt în creștere la sfârșitul anului, în timp ce tot anul stagnează, cu mici variații. În ciuda acestui fapt, am aflat din raportul Q1 că sezonul Crăciunului 2016 nu a adus venituri atât mari. În acel trimestru venitul a fost cu 400 de milioane de dolari mai puțin decât în aceeași perioadă a anului precedent. Trimestru care tocmai s-a încheiat a fost însă surprinzător! Comparativ cu cel de-al doilea trimestru al anului trecut, această categorie a înregistrat o creștere de 31%, ajungând să aducă venituri de aproape 3 miliarde de dolari.

Trebuie să ne repetăm, nu știm ce produs este responsabil pentru aceasta creștere, însă este sigur că dacă ar fi existat un stoc mai bun de AirPod-uri vânzările ar fi fost cu mult mai bune și mai putem, de asemenea, bănui că Apple Watch a înregistrat vânzări bune. Tim Cook a spus asta când a vorbit despre aceste frumoase cifre:

Veniturile obținute din produsele Wearable în ultimele patru trimestre au fost de dimensiunea unei companii Fortune 500.

Acest lucru este într-adevăr impresionant, această listă conținând cinci sute de companii americane cu cele mai mari venituri brute. În această listă chiar și compania cu cel mai mic venit înregistrează cifre de circa 5,1 miliarde de dolari. Apple a fost pe această listă în ultimii 20 de ani, și se află pe primele locuri deja de ceva vreme. Concluzia este că până și categoria de produse cu cel mai mic venit aduce suficiente venituri pentru a intra pe această listă. Nu este deloc rău!

sursa: The Verge

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.