imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Dispozitivele Android sunt la ani distanță de Face ID


Nu – doar – pentru că cei de la Android nu pot crea ceva similar. Dar nu există suficiente materiale pentru aceste piese utilizate în crearea Face ID astfel încât să îndeplinească toate dorințele, iar cele deja existente au fost deja rezervate de Apple. Iar această excelentă manevră înseamnă cel puțin doi ani de avans pe piață pentru companie.

Pentru a realiza o scanare completă a feței utilizând tehnologia 3D, dispozitivul are nevoie de mai mulți senzori diferiți. Aceste componente sunt fabricate în diverse colțuri ale lumii, de diferite firme. Înainte de lansarea iPhone X a fost un interes destul de scăzut cu privire la acest aspect, iar piața senzorilor speciali avea doar câțiva membri.

Apple trebuie să mențină o rețea răspândită în toată lumea pentru a administra toate acestea și pentru a asigura o continuă aprovizionare cu acești senzori. Iar compania chiar și-a creat o rutină din asta. Furnizorilor Android le-ar plăcea la nebunie să creeze ceva similar cu Face ID și să construiască același sistem de aprovizionare. Iar acesta este doar vârful icebergului – am aflat dintr-un raport Reuters, care s-a bazat pe informațiile date de Viavis, Finisaros și AMS.

Apple și-a jucat foarte inteligent cărțile. Ei ar fi intrat dinainte la bănuieli cu privire la faptul că lumea va fi fascinată de sistem, la fel cum s-a întâmplat cu scannerul cu amprentă digitală, în momentul când a fost introdus odată cu iPhone 5s. Și a fost evident că nu neapărat pentru interesele companiei, cât pentru bunurile sale, că ar trebui să păstreze și să rezerve o capacitate a părților cheie. De asemenea, înainte de asta, ei au donat 400 de milioane de dolari către Finisar. Mișcarea lor a fost una de succes pentru că, după cum au spus și sursele din interiorul companiei, competitorii au fost lăsați fără provizii, iar situația nu pare să se îmbunătățească prea mult nici anul viitor, când ar fi trebuit să acceseze suficiente piese.

Astfel că producătorii Android vor începe cu o întârziere de doi ani atunci când vor intra pe piață. Și este mai mult decât evident că le-ar plăcea să facă acest pas. Analistul companiei, Gartner, a calculat că 40% din telefoanele smartphone vor atinge această tehnologie în 2021, ceea ce înseamnă 3 ani începând de acum. Este o grămadă de timp, mai ales că vorbim despre industria tech.

De asemenea, trebuie să adăugăm faptul că restanțele nu pleacă doar din cauza lipsei acestor piese speciale. Așa cum a mai menționat înainte și analistul KGI, Min-Chi Kuo, competitorii ar putea fi în urmă cu 2,5 ani din punct de vedere tehnologic. Poate părea mult, dar după jumătate de an de la lansarea iPhone X, Samsung include același scanner 2D face și iris – „câteodată funcționabil, câteodată nu”  – la dispozitivele reprezentative, pe lângă scannerul pentru amprentă digitală. Este evident că dacă ar fi avut ceva mai bun din punct de vedere tehnologic, l-ar fi prezentat până acum.

Pe de altă parte, este un lucru grozav că Apple are un asemenea avantaj pe piață și că poate avea ani de experiență în acest domeniu. Dar dacă competitorii nu pot ține pasul, asta ar însemna că Apple nu este forțat să lupte pentru a ne câștiga bunăvoința.

Sursa: 9to5Mac 

MBP
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.