imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Display-ul iPhone-ului X și cel al iPad-ului Pro au câștigat premii remarcabile


Organizația Society for Information Display a oferit premiile Display Industry Awards pentru a 23-a oară. Apple este unul dintre câștigători.

Display-ul este una dintre cele mai importante componente ale dispozitivelor smart de astăzi, în special în cazul telefoanelor, tabletelor și al laptopurilor. Ne uităm la el toată ziua, ceea ce duce la crearea unei conexiuni între utilizator și dispozitiv. Astfel, majoritatea producătorilor încearcă să-și uimească  potențialii clienți. Apple nu este o excepție, dar nu a luptat în războiului pixel per inch, ci a găsit o altă abordare, încercând să ridice ștacheta folosind tehnologii avansate de afișare. Dacă ai văzut vreodată un iPhone sau un iPad, s-ar putea să fi observat că funcționează destul de bine. Iar dispozitivul emblematic actual a dus tehnologia mai departe.

În prezent, aceasta este și viziunea oficială a organizației Society for Information Display. Evenimentul Dispaly Week va avea loc între 20 și 25 mai în Los Angeles pentru a 55-a oară. Și premiul pentru industria de afișare va fi acordat a 23-a oară display-urilor care sunt mai avansate și mai bune de la an la an. IPhone-ul X a obținut premiul “Display Application of the Year”, în timp ce display-ul iPad-ului Pro 2017 a primit titlul de “Display of the Year”. Pe lângă premiile acestea, dispozitivele au primit și o apreciere însemnată, lucru pe care îl auzi destul de frecvent dacă urmărești constant povestea produselor Apple. Ei au spus următoarele despre iPhone X:

IPhone X este primul produs, din seria iPhone-urilor, care transformă în realitate viziunea unui smartphone care este complet ecranat, fără elemente fizice, tastaturi sau butoane funcționale speciale. Cu iPhone X butonul de pe fața telefonului este eliminat, iar display-ul devine elementul principal, permițând afișării să umple în întregime fața iPhone-ului.

Display-ul Super Retina de 5.8-inch are o rezoluție de 458 ppi și este primul panou OLED care se potrivește cu standardul generațiilor anterioare de iPhone-uri, oferind culori izbitoare, un raport de contrast de un milion la unu și o gestionare superioară a culorilor la nivelul sistemului. Afișajul HDR acceptă Dolby Vision și HDR10, care împreună contribuie la creșterea calității imaginii pentru conținutul foto și video. În plus, True Tone reglează white balance-ul display-ului pentru a se potrivi cu lumina din jur – pentru o experiență de vizionare mai naturală.

 Urmează și părerea lor despre iPad-ul Pro:

Cel mai nou display pentru iPad Pro, al companiei Apple, prezintă tehnologia inovatoare ProMotion, dezvoltată pentru a îmbunătăți performanța vizuală. Disponibil în dimensiunea 10,5 inch și 12,9-inch, ambele tablete oferă aceeași densitate – 264 pixeli pe inch (ppi), corespunzând la 3,7 milioane și respectiv 5,6 milioane de pixeli. Acestea oferă un refresh al ecranului, variind de la 24 la 120 de hertzi (Hz) – sunt primele display-uri incluse în produse uzuale, care fac acest lucru. Rata de reîmprospătare 120-Hz întreține acțiunea de scrolling – un răspuns excelent la atingerea prin intermediul unui deget sau cu ajutorul creionului Apple. Tehnologia de afișare ProMotion este activată de un nou tranzistor de film subțire, cu oxid de înaltă performanță (TFT), precum și de materiale de cristal lichid nou-create.

Ambele dispozitive, iPhone X și iPad Pro au un display excelent, însoțit de multe caracteristici noi.

Sursa: 9to5Mac

 

 

 

 

iPhone XR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.