imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

A dispărut Apple-ul lui Steve Jobs?


Răspunsul este da, potrivit fostului director de creație de la Apple, Hugh Dubberly, care de atunci a lucrat și pentru Samsung, crede că epoca lui Steve Jobs s-a terminat. Apple de astăzi este o companie complet diferită. Wall Street Journal susține că Apple trebuie să lanseze noul iPhone 8 cu un Touch ID integrat, doar un nou design nu va fi de ajuns.

Nu este o surpriză faptul că ex-angajații Apple comentează activitatea companiei. Vedem o companie de mare succes, produse foarte bune și consumatori de conținut. În ultimii 10 ani, Samsung a reușit să țină pasul cu Apple, deși Hugh Dubberly spune că nu sunt mai buni decât compania din Cupertino care s-a schimbat radical și noua imagine este complet diferită de cea cu care ne-am obișnuit în epoca lui Steve Jobs.

Nu este vorba despre faptul că Samsung a devenit mai bun, dar Apple s-a schimbat fundamental. Construcția pe care a început-o Steve s-a schimbat.

Cuvintele lui Hugh Dubberly pot fi adevărate, de vreme ce el a lucrat la ambele companii. Este posibil ca Tim Cook să fi întors cârma într-o direcție greșită? Din anumite puncte de vedere, cu siguranță nu. De când a dispărut Steve Jobs, Apple și-a dublat valoarea și a devenit cea mai valoroasă companie din lume. Asta înseamnă o responsabilitate imensă față de acționari. Asta înseamnă că, pe lângă produse inovatoare, echipa lui Tim Cook trebuie să se concentreze și pe venituri.

Nu contează dacă Apple lansează telefonul cu funcții entuziasmante dacă vânzările arată că o nouă culoare ar genera vânzări și mai mari. Indiferent dacă noi vrem ca Apple să integreze TouchID-ul în ecran, dacă tehnologia nu este gata sau furnizorii întârzie. Potrivit Wall Street Journal, cursa dintre Apple și Samsung este foarte strânsă. Apple nu are voie să lanseze un nou telefon fără niște  caracteristici noi, doar cu un design nou, dacă dorește să-și depășească rivalul.

Fără a ne situa de-o parte sau cealaltă, este adevărat că produse noi, care au schimbat viața oamenilor, au apărut sub domnia lui Steve Jobs, iar importanța actualizărilor nu mai este la fel de mare ca în trecut. Potrivit lui Steve Wozniak, co-fondator Apple, industria de profil a devenit o afacere imensă acum că niciuna dintre companiile de tehnologie nu riscă la fel de mult cum a făcut-o Apple la început. Și asta este un fapt.

sursa: 9to5mac

iPhoneXR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.