imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Diferența dintre dezactivarea și ștergerea unei aplicații în iOS 


Datorită unei noi caracteristici a iOS 11, în cazul în care spațiul de stocare este plin, poți acorda sistemului permisiunea să dezactiveze aplicațiile pe care le utilizezi fără a le șterge pentru totdeauna. Să vedem care este diferența dintre opțiunile Offload App și Delete App.

Anterior, am scris un articol despre cum poți elimina aplicațiile nefolosite automat. În acest caz, sistemul elimină automat aplicațiile neutilizate pentru a-ți oferi mai mult spațiu de stocare. Cu toate acestea, le poți reinstala oricând dorești și poți continua de unde ai rămas.

Deci, de ce să optezi pentru Offload App? Pentru că astfel vei elibera spațiu de stocare egal cu dimensiunea aplicației, dar nu vei pierde acele date pe care aplicația le-a adunat la nivel local. Când reinstalezi aplicația, le poți accesa, la fel ca înainte. Poți configura manual această opțiune: Settings > General > iPhone Storage. Apoi, alege o aplicație. Ai două opțiuni aici: Offload App sau Delete App.

Care este diferența?

Dacă alegi opțiunea Delete App scrisă cu roșu, procedura va avea același efect ca atingerea prelungită a unei pictograme urmată de atingerea micului “x” din colț. Astfel, toate datele referitoare la aplicație sunt eliminate din telefon.

Black Friday iPad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.