imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Dezvoltatorii iOS au câștigat până acum peste 70 de miliarde de dolari


A fost publicat un nou set de cifre de către Apple. App Store a înregistrat o nouă creștere incredibilă. Cine a spus că nu merită să se dezvolți aplicații iOS?

“Există o aplicație pentru asta”, a fost sloganul folosit la lansarea App Store-ului acum 9 ani, un magazin de aplicații care a adus venituri de peste 70 de miliarde de dolari dezvoltatorilor, potrivit ultimului comunicat de presă Apple. Anul 2016 a fost anul în care magazinul de aplicații a crescut enorm și a atras foarte mulți utilizatori: gândiți-vă doar la nebunia Pokemon GO care va împlini în curând un an. Această mare creștere nu este deloc întâmplătoare, compania din Cupertino făcând totul pentru a extinde toate posibilitățile dezvoltatorilor din spatele App Store.

Ultimele 12 luni au însemnat o creștere de peste 70% pentru App Store, inclusiv iOS, macOS, watchOS și tvOS, precum și iMessage App Store. Compania vorbea despre 2,2 milioane de aplicații la sfârșitul lunii noiembrie anul trecut. De această dată nu au mai publicat astfel de cifre, dar au subliniat opțiunile Apple Pay, diferitele carduri cadou și magazinul de stickere iMessage în comunicatul de presă. Acesta din urmă ar putea fi chiar o sursă foarte bună de venituri.

Noul modelul de abonament a contribuit la faptul că cheltuim din ce în ce mai mult pe aplicații: numărul de abonați a crescut cu 58% într-un an. Acestea includ diferitele servicii de streaming precum Spotify, Apple Music, Netflix și altele asemenea sau aplicațiile de fitness – App Store oferă aplicații care sunt grupate într-un total de 25 de categorii. Jocurile mobile se descurcă destul de bine în continuare, la fel ca aplicațiile care promovează un stil de viață sănătoasă și care ajută la practicarea sporturilor.

Acest segment din urmă a crescut cu aproape 70% față de anul trecut, în timp ce categoria de fotografie și video a crescut cu aproape 90%. Dezvoltatorii Apple creează aplicații pentru utilizatorii din 155 de țări, iar compania a subliniat în mod special Super Mario Run ca fiind un produs de succes. A generat venituri mari, nu ne-am îndoit de asta. Phil Schiller a adăugat, ca de obicei, câteva rânduri comunicatului de presă.

Oamenii de pretutindeni iubesc aplicațiile, iar clienții noștri le descarcă în numere record. Șaptezeci de miliarde de dolari câștigate de dezvoltatori reprezintă pur și simplu cifre minunate. Suntem uimiți de toate noile aplicații noi pe care dezvoltatorii noștri le creează și abia aștept să-i revăd săptămâna viitoare la WWDC.

sursa: Apple

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.