imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Deținerea unui iPhone este cel mai vizibil semn al bunăstării materiale


Un nou studiu din SUA a înregistrat rezultate surprinzătoare: dacă deții un smartphone destul de scump, acest lucru indică faptul că ești mai bogat decât majoritatea.

Biroul Național de Cercetare Economică a comparat comportamentul consumatorilor și consumul de media cu diferiți factori demografici din SUA și a ajuns la o concluzie interesantă.

Cercetarea a fost inițiată de Marianne Bertrand și Emir Kamencia, doi economiști de la Universitatea din Chicago, și au fost folosite datele furnizate de Mediamark Research pornind de la sondajul efectuat pe un eșantion de 6394 de indivizi.

Cei doi economiști au ajuns la concluzia că nu există un alt brand la nivel mondial în afară de iPhone care să indice cu o acuratețe mai mare existența unui venit peste medie.

Dacă o persoană deține un iPhone în SUA, în 2016, se poate spune cu o certitudine de 69.1% că persoana care deține dispozitivul are un venit mare. Cercetătorii au definit ca fiind un venit mare, un venit care aparține sfertului superior pe o scală a veniturilor pentru un anumit tip de familie. Mai mult, se pare că iPad-ul este de asemenea un semn clar al bunăstării proprietarului, indicând prosperitatea posesorului cu o probabilitate de 66,9%.

Pentru a rezuma, putem concluziona că: dacă deții un bun de lux înseamnă că nu trăiești de pe o zi pe alta. Ce bine că avem un întreg studiu care confirmă acest lucru…

 

Sursa: 9to5Mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.