imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Designeri celebri reproiectează coperțile playlisturilor Apple Music


Apple a început un nou proiect în cadrul căruia o serie de designeri veterani au fost invitați să reproiecteze coperțile diferitelor playlisturi Apple Music.

Când citim astfel de știri, în minte ne apare o întrebare esențială. În zilele noastre, când serviciile de streaming oferă o cantitate infinită de muzică, care sunt cei mai influenți factori atunci când alegem un album sau un playlist pe care să le ascultăm? Oare coperțile au un efect la fel de puternic în selecțiile noastre, așa cum aveau în trecut atunci când cumpăram albumele din magazinele fizice?

O serie de designeri vin cu o nouă concepție pentru colecțiile Apple Music.

Conform lui Rachel Newman, directorul global editorial Apple, lucrările de artă au avut un impact enorm asupra comunităților, iar designul playlisturilor Apple a fost mai degrabă standard și nu a reprezentat suficient muzica asociată, din punct de vedere vizual.

De aceea, Apple a cerut unor designeri cunoscuți, precum Gerard Huerta, Stole “Moab” Stoimenov sau Carlos Perez să regândească coperțile câtora playlisturi populare. Numărul diferitelor colecții ce au avut nevoie de acest re-design e în continuă creștere. Până atunci, să vedem în cine a avut Apple încredere să facă primele transformări.

Designeri celebri și muzicieni consacrați

Pentru a face lucrurile ca la carte, Apple a comisionat o serie de designeri familiarizați cu industria muzicală. Ideea principală a fost ca aceștia să fie capabili să creeze inspirați de piesele pe care le ascultă. În trecut, Gerard Huerta și-a trecut inițialele pe coperțile de album ale unor formații precum AC/DC, Blue Oyster Cult, Boston și Foreigner. De data asta, artistul a lucrat la albumul „The Riff” și alte playlisturi de tip Metal. Huerta s-a întors la rădăcinile primelor lui proiecte. Însă contextul provocării de față a condus la un design simplu, cu fonturi și logo-uri noi.

Pentru a crea coperta albumului „Hip Hop Hits”, designerul italian Stole “Moab” Stojmenov a călătorit în timp și spațiu. Acesta a încercat să reviziteze primele sale creații, printre care se numără și coperta albumului Migos’ Culture. Rezultatul, o îmbinare a diferitelor realități, reușește să surprindă diversitatea unui astfel de playlist. În propriile cuvinte, Stojmenov a încercat să îmbine posibilități infinite, astfel încât coperta să inspire varietatea e piese.

Al treilea artist care a participat în proiectul global Apple este Carlos Perez. Acesta a regizat clipul celebrei piese Despacito. Compania lui, Elastic Records lucrează acum la diferite piese latino, precum Dale Raggaetón, Puro Jefe si Al Cien Con La Banda.

În următoarele luni, o serie de astfel de lucrări unice vor inunda Apple Music. Compania plănuiește să reproiecteze mii de playlisturi, deci așteptăm din ce în ce mai multe creații excelente. Acestea vor fi publicate curând.

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBPVoucher900
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.