imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Depth Control: O nouă reclamă spectaculoasă de la Apple


Pe canalul de YouTube Apple, a fost urcat un nou video. De această dată, în centru atenției se află funcția Depth Control.

Cel mai nou video încărcat pe canalul de YouTube Apple este intitulat The Backdrop. Videoul este construit pe baza unui concept destul de simplu, însă este extrem de spectaculos. În spotul publicitar, putem observa un anumit punct aglomerat al străzii, de care camera se îndepărtează. Luminile unui șantier, lumini, mașini, oameni. Apoi vedem o fată, și ne dăm seama că ea este subiectul fotografiei. 

Ca prin minune, tot cee ace ne distrage atenția de la adevăratul subiect al fotografiei este blurat într-o secundă, iar tânăra se distinge extrem de clar de fundalul fotografiei. Putem mulțumi funcției Depth Control pentru acest effect. Vă reamintim că aceasta a fost introdusă în această toamnă odată cu ultimele modele de iPhone în septembrie.

Cu ajutorul acestei funcții, gradul de estompare a fundalului în cazul portretelor poate fi ajustat conform gustului utilizatorului. Apoi software-ul implementează modificările (portrait mode fiind în mare parte un truc software). Putem ajusta, în mod virtual, adâncimea câmpuluim alegând trepte între f/1.4 and f/16, mergând de la un efect de blur aplicat pe întreaga imagine, până la o imagine fără niciun efect de blur. Începând cu iOS 12.1 poți chiar configura aceste lucru în timp real, înainte să faci fotografia.

Depth Control

Apple a mai urcat un tutorial video pe această temă, deci, dacă vrei să devii un maestru al acestei funcții, ar trebui să arunci o privire. Sau, dacă ești interesat de efectul Bokeh, poți citi mai multe pe iMagazin.

Vezi toate ofertele de la iSTYLE.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.