imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Devenim din ce în ce mai dependenți de telefoane


Cel puțin asta indică un studiu recent din Statele Unite. Deși oamenii susțin că le-ar plăcea să lase telefonul din mână mai des, cercetarea arată că telefoanele sunt verificate mai mult decât înainte. În plus, oamenii se auto-declară dependenți de telefoane și alte dispozitive mobile.

Deloitte a pregătit studiul anual despre utilizarea telefonului mobil în Statele Unite, numit 2018 Global Mobile Consumer Survey. Rezultatele arată că anul acesta, oamenii s-au uitat, în medie, de 52 de ori pe zi la ecranul telefonului. Comparativ, anul trecut media a fost 47. Iar acest trend de creștere e valabil pentru toate grupele de vârstă.

Cei mai mulți participanți nu au fost surprinși. 40% dintre aceștia au afirmat că folosesc în exces telefonul mobil. 60% dintre persoanele din grupul celor cu vârstele cuprinse între 18 și 34 de ani s-au auto-declarat dependenți. 63% dintre aceștia încearcă să limiteze timpul pe care îl petrec pe dispozitivele mobile. Cu toate astea, s-a dovedit că mai puțin de jumătate dintre aceștia reușesc.

Dependenți de telefon.

Mai surprinzător e faptul că numărul celor care posedă cel puțin un smartphone a crescut din nou. Creșterea a fost de 3% și s-a ajuns, astfel, la un procent total de 85% din populație. La această creștere au participat, în principal, persoanele în vârstă. În grupul celor de peste 45 de ani, creșterea a atins 7%.

Dependenți nu doar de telefoane

Însă când e vorba de tablete, tendința pare să fie inversă și înregistrează o scădere: de la 62% anul trecut, la 57% în 2018. Nu e o coincidență că rapoartele Apple sunt pline de detalii ce țin de accesorii. 14% dintre americani au un smartwatch, în timp ce numărul de speakere smart aproape că s-a dublat, atingând 20%. Acesta e motivul pentru care și interacțiunea cu asistenții digitali (precum Siri) a crescut cu 11%.

Un singur lucru își doresc cel mai mult americanii: 5G. În grupa de vârstă de 65+, în jur de 31% și-au manifestat interesul, chiar dacă nu suntem tocmai siguri dacă cei mai mulți sunt conștienți de ce presupune această tehnologie.

Din fericire, noi nu trebuie să ne pregătim de chestionare interminabile. Tot ce trebuie să faci e să te uiți la funcția Screen Time și să ne spui cât petreci pe telefon.

Create your own user feedback survey

Vezi oferta de produse iStyle!

MBPVoucher900
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.