imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

De ce suntem încă nesiguri despre “numele real” al iPhone 8?


Mai este doar o lună până când vom afla toate detaliile despre dispozitivul pe care îl numim iPhone 8. Am aflat deja foarte multe despre el, cu toate acestea, numele real este încă un secret. De ce?

Este foarte interesant faptul că, în timp ce cunoaștem din ce în ce mai multe detalii despre viitorul dispozitiv high end de la Apple, chiar și experții și jurnalele de tehnologie numesc dispozitivul OLED miraculos iPhone 8, deoarece nu cunosc adevăratul nume.

S-ar putea să credeți că este mai dificil să aflăm informații precum rezoluția sau designul ecranului decât un nume. Este doar un nume, nu detaliile unei lucrări de proiectare sau o nouă tehnologie.

Nu ar fi cea mai bună decizie pe care Apple ar putea să o ia aceea de a-și numi următorul lor produs iPhone 8. Nu este rezonabil și din punct de vedere al marketingului este total nefericit. Oricum, puteau găsi cu ușurință un nume mai interesant pentru el. Și Apple a făcut cu siguranță acest lucru, doar că această informație nu a ajuns la noi. Dar cum pot păstra secret numele adevărat?

De exemplu, există trucul jamaican. Conform legii Statelor Unite, oricine are dreptul de a accesa toate documentele Biroului de Brevete și Mărci din S.U.A., ceea ce înseamnă că oricine se poate uita cu ușurință la numele unui produs sau la cel al unei mărci înregistrate. Pentru a-și păstra secretele departe de ochii curioșilor, firmele gigant de tehnologie brevetează produsele în țări în care legea protejează aceste informații. Cum ar fi Jamaica, unde operează și Apple.

Totuși, deși acolo legea protejează toate informațiile, este posibil chiar și așa să afli câteva detalii, cu ajutorul unui avocat local de exemplu. Așa s-au aflat numele unor produse precum Touch Bar, AirPods, sau iPhone 7 și 7 Plus. Atunci de ce ar fi diferit cazul iPhone 8?

Deoarece JIPO – Oficiul Jamaican de Proprietate Intelectuală a decis să-și schimbe reglementările, în principal din cauza acestor scurgeri de informații. Interesul lor este evident acela de a nu pierde companiile mari cum ar fi Apple și banii pe care aceștia îi cheltuiesc pentru brevetarea fiecărui produs. De acum încolo, ei vor furniza informații numai pe baza numelui real sub care a fost depus brevetul. Deci, cei care doresc să afle ceva ar trebui să știe numele real și alte detalii ale unui produs care nu a fost încă lansat. Drăguț, nu?

sursa: Cult of Mac

dji
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.