imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Data de lansare a HomePod-ului a fost anunțată oficial


Apple a lansat ieri iOS 11.2.5, versiune ce conține suport pentru HomePod. Acum, sigurul lucru care lipsește este chiar HomePod-ul. Însă nu pentru multă vreme. Iată data oficială de lansare a boxei inteligente Apple. 

Ieri a fost o zi importantă în viața HomePod-ului. O serie de date, screenshot-uri și funcții au ajuns să fie cunoscute publicului datorită unei scurgeri de informații. Apoi, după-amiază, update-ul pentru iOS 11.2.5 a fost lansat cu suport pentru HomePod. Iar cei de la Apple au încununat toate aceste evenimente anunțând o dată oficială pentru evenimentul de lansare a boxei în prezența presei.

9 februarie

Se pare că analiștii au avut dreptate preconizând că dispozitivul va sosi pe piață în februarie. Cel puțin în țările selectate: SUA, Marea Britanie, Australia. Da, acestea sunt țările din eșalonul întâi. Vestea proastă e că HomePod-ul va ajunge mult mai târziu în acele țări care nu au suport pentru Siri.

Chiar dacă nu e un motiv de consolare, nu ar trebui să vă pară rău; prima lansare va fi lipsită de unele funcții-cheie. Nu va exista suport pentru multi-room și conexiune stereo. Prima funcția permite ca muzica să cânte în mai multe camere, în vreme ce a doua permite ca două dispozitive să fie conectate între ele și să se armonizeze perfect.

Ambele funcții au primit eticheta: „Funcția va fi disponibilă anul acesta”. Deși primim dispozitivul cu întârziere, avem o șansă bună să obținem toate funcțiile și o experiență HomePod completă.

Între timp, a fost lansat și un interviu cu Tim Cook. Directorul Apple a fost întrebat ce anume face ca HomePod-ul să fie atât de bun, iar el a accentuat două aspecte: armonia dintre hardware și software, și calitatea sunetului. Se confirmă teoria conform căreia Apple dorește să lanseze în principal o boxă cu o calitate a sunetului de cea mai înaltă calitate cu putință. Siri și toate celelalte funcții smart home sunt priorități secundare.

Și de vreme ce nu vorbim atât de mult cu Siri, această abordare s-ar putea transforma într-o  situație foarte convenabilă pentru Apple.

 

Sursa: Apple, Engadget, Macrumors

Black Friday iPad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.