imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Daniel Craig a refuzat promovarea unui telefon cu Android în noul film marca James Bond, ”Spectre”, deoarece acesta nu este “the best”


Când au fost sparte conturile de e-mail ale celor de la Sony, la începutul anului, a ieșit la iveală faptul că starul Daniel Craig și regizorul Sam Mendes s-au opus unor contracte de product placement pentru telefoane Sony sau Samsung Android întucât nu “cadrează” cu imaginea James Bond.

Matt Weinberger scria pentru Business Insider UK că oferta Sony pentru Craig a fost de 5 milioane de dolari pentru a folosi un Xperia Z4 în timpul filmărilor.

S-au vehiculat sume cum ar fi: 18 milioane de dolari din partea Sony, sau un pachet de marketing de la Samsung în valoare de 50 milioane de dolari, plus 5 milioane pentru product placement, James Bond urmând să utilizeze un telefon cu Android de la Samsung.

Mesajele decriptate ale producătoarei Barbara Broccoli subliniau faptul că banii nu sunt singurul considerent implicat în decizia de a promova produsele Android.

“În afara factorului $$, mai există, după cum probabil știți, factorul CREATIV, iar Sam și Daniel nu agreează telefonul Sony pentru film (gândirea subiectivă / obiectivă este că James Bond folosește doar ce-i mai bun, și în concepția lor telefonul Sony nu este cel mai bun” scria Andrew Gumpert, președintele Worldwide Business Affairs and Operations al Columbia Pictures.

Poziționarea de produse în filme și producții de televiziune este o afacere ce aduce bugete mari, iar filmele marca James Bond sunt deja de multă vreme un vehicul pentru asocierea unora dintre cele mai luxoase branduri din lume, cu personajul super-spion, de la marca producătoare de autoturisme Aston Martin la ceasurile Rolex. E destul de greu să ți-l imaginezi pe James Bond folosind un telefon Android, având în vedere atât imaginea de produse ieftine și notorietatea nefastă dobândită pentru numeroasele vulnerabilități de securitate (ex.: Stagefright).

Apple a căpătat o notorietate deja în lumea filmului, oferind gratuit de zeci de ani produse studiourilor cinematografice sau TV, ceea ce a rezultat în prezența produselor companiei într-o serie foarte lungă de filme și producții TV.

Chiar dacă mai nou și alți producători, cum ar fi Nokia, Samsung sau alții, și-au făcut simțită prezența plătind mulți bani pentru product placement, randamentul investițiilor lor nu pare a fi foarte bun.

sursa: appleinsider

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.