imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum vă puteți proteja aplicațiile de ștergerea accidentală


Pot exista nenumărate situații în care doriți să protejați anumite aplicații împotriva ștergerii accidentale a acestora. Ne putem imagina situații precum: un copil mic pe care îl lăsați să se joace cu telefonul, sau un telefon de birou folosit de mai mulți colegi, unde această funcție ar putea fi utilă. Cea mai mare problemă este faptul că o parte dintre utilizatori nu știu cum să acceseze această funcție pe un dispozitiv iOS.

Restricțiile fac parte din grupul de servicii oferite de sistemul iOS deja de o perioadă lungă de timp. Cu ajutorul lor puteți crea un fel de supraveghere parentală a iPhone-ului sau a iPad-ului. Trebuie doar să folosiți un cod de acces diferit de cel pe care îl utilizați pentru deblocarea telefonului. Dacă aveți un astfel de cod, puteți restricționa sau activa diferite tipuri de funcții pentru a personaliza modul în care doriți să vă funcționeze dispozitivul.

Pentru a accesa această funcție accesați Setări> General> Restricții. Aici, va trebui mai întâi să introduceți un cod de acces și, după ce ați confirmat acest nou cod, puteți vedea toate opțiunile. Aici puteți configura limitările la nivel de sistem ale anumitor funcții. Ceea ce știm însă, este că acest cod de acces nu a fost criptat în versiunile mai vechi ale sistemelor de operare, iar prin intermediul unor trucuri și al unui Mac, îl puteați obține cu ușurință din backup-ul de siguranță al telefonului. Nu știm dacă această problemă a fost rezolvată sau nu, deci ar fi mai bine să vă protejați decât să vă pară rău: folosiți un cod de acces diferit față de cel pe care îl utilizați pentru deblocarea telefonului.

În acest meniu, căutați funcția “Ștergerea aplicațiilor”( Deleting Apps). Dacă acest switch este dezactivat, micul x cu care ștergem aplicațiile pur și simplu nu va apărea pe niciuna dintre aplicații, nici măcar în modul jiggle. Puteți să vă protejați toate aplicațiile folosind această opțiune și nu va mai trebui să vă temeți că veți mai pierde vreo aplicație – sau dacă acest lucru se va întâmpla, toate aplicațiile dvs. vor dispărea, de asemenea, dar acesta este cel mai pesimist scenariu.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.