imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum utilizezi Split View pe un Mac cu OS X El Capitan


Split View, introdus de OS X El Capitan, a adus pe Mac posibilitatea de a profita cu adevărat de multitasking. Construind peste funcționalitatea full-screen, Split View umple ecranul cu ferestrele a două aplicații, atât timp cât amble oferă suport pentru acest mod. Configurarea Split View este rapidă și ușoară, dar nu este chiar trivială.

Știi punctele roșii, galbene și verzi care apar în colțul din stânga sus în fiecare fereastră a oricărei aplicații? Dacă te duci cu mouse-ul deasupra butonului verde și în locul semnului plus apar două triunghiuri dispuse în diagonală, probabil aplicația în care te aflii suportă Split View. Dacă dai un click normal pe acesta, vei trimite aplicația în modul full-screen, dar dacă faci click și ții butonul stânga al mouseului apăsat, fereastra se micsorează puțin și o parte a desktop-ului se luminează indicând zona pe care fereastra aplicației o va umple. Eliberează butonul mouseului și fereastra va umple partea aleasă a ecranului. În cealaltă parte a ecranului vor apărea ferestrele celorlalte aplicații deschise; fă click pe una dintre ele și aceasta va umple jumătatea goală a ecranului.

Cum să utilizați pe un Mac Split, View
Stai cu ochii pe o conversație în timp ce lucrează, sau dubla pe distrageri cu iTunes și scoruri sportive.

Pentru a modifica distribuția spațiului între cele două ferestre deschise pur și simplu faci click pe bara neagră care delimitează diviziunea verticală a ecranului și o glisezi. Astfel poți avea o conversație într-o fereastră îngustă de mesaje și să navighezi într-o fereastră mare în Safari; sau să lucrezi într-o aplicație și să ai un ochi pe live-streaming-ul unui eveniment sportiv. Pentru a ieși din modul Split View folosești tasta Escape.

Iată și câteva alte lucruri pe care îți vei dori să le știi despre Split View:

– Bara de meniu dispare în modul de vizualizare full-screen sau Split View, dar se poate aduce înapoi prin mutarea cursorului în partea de sus a ecranului.
– Poți schimba pozițiile ferestrelor între ele prin glisarea ferestrei unei aplicații în partea cealaltă.
– Poți comuta la alte aplicații folosind Mission Control (folosind tastele: Control + Săgeată sus), sau glisând stânga sau dreapta cu patru degete pe trackpad.
– În cazul în care aplicația în care ești nu se închide atunci când apeși tasta Escape (TextEdit este nu răspunde întotdeauna), încearcă să accesezi Mission Control și la trecerea mouse-ului pe deasupra thumbnail-urilor celor două ferestre deschise în Split View va apărea un buton în colțul din stânga sus care poate fi folosit pentru a părasi modul Split View.

Asta e! Bucură-te de ceea ce poate fi mai utilă nouă caracteristică a El Capitan.

sursa: Techradar

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.