imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cum utilizezi EarPods ca un profesionist


Aceste căști funky, care au venit cu iPhone-ul tău – Earpods with remote and mic – au doar 3 butoane, dar pot realiza un număr mare de funcții în plus față de controlul volumului. Și împreună cu microfonul încorporat, căștile tale pot efectua și primi apeluri telefonice, controla redarea de media prin intermediul telefonului.

Mai mult decât atât, le poți folosi pentru a înregistra notițe vocale, folosind Siri hands-free, apeluri VoIP în aplicații cum ar fi Skype și toate acestea cu cele doar trei butoane. Poate te întrebi, am nevoie de acest articol să-mi spună cum să folosesc căștile mele pentru a asculta muzică?

Nu spunem că nu ești familiarizat cu EarPods-urile tale. Dar, întotdeauna există trucuri noi pe care le poți învăța. Acest articol te va ajuta, să stăpânești căștile tale ca un profesionist.

În acest articol, vom enumera toate lucrurile interesante pe care EarPods-urile le pot face, de la controlul redării media și controlul Siri la comutarea între convorbiri și altele. Vom discuta și despre compatibilitatea EarPods, despre păstrarea căștile în cea mai bună stare și vom enumera câteva sfaturi pentru utilizarea responsabilă a căștilor.

Căștile de la Apple, sau orice alt set Bluetooth sau căști cu fir, pot fi folosite pentru a asculta muzică, clipuri video, cărți audio, podcast-uri și jocuri. EarPods însă merg mult mai departe. Să începem cu elementele de bază.

Butoanele EarPods
Căștile Earpods with remote and mic sunt dotate cu microfon încorporat pentru a putea efectua apeluri, controla redarea de muzică și multe altele. Au de asemenea integrată o telecomandă cu butoane pentru creșterea și scăderea volumului. Există, de asemenea un al treilea buton, numit butonul de centru, care face toată magia.

iDownloadBlog
iDownloadBlog

Aceste căști sunt incluse în pachetul tuturor iPod-urilor și iPhone-urilor, începând de la iPhone 5, dar nu și la iPad-uri. O versiune mai bună calitativ, Apple In-Ear Headphones with Remote and Mic, sunt comercializate separat pentru 375 Lei.

Inutil să spun, că există și o serie întreagă de căști dezvoltate de alte companii care funcționează cu dispozitivele Apple fără probleme.

Cum controlezi redarea media cu EarPods
Poți folosi EarPods-urile pentru a asculta muzică, clipuri video și pentru a controla redarea conținutului media. Odată cu apariția iOS 9, și căștile tale au devenit mai inteligente. Când conectezi căștile, asistentul proactiv din iOS 9 va intui faptul că ai putea dori să asculți un album pe care l-ai inceput mai devreme.

Ca prin minune, chiar în ecranul de blocare va apărea muzica ta, gata de a fi pornită readrea (poate fi necesar să glisezi pictograma Muzic din colțul din stânga jos al ecranului pentru a deschide aplicația Music). Pentru a controla redarea media cu EarPods-urile tale, memorează următoarele comenzi rapide:

 • Crești volum de redare: Apeși butonul +.
 • Reduci volumul de redare: Apeși butonul -.
 • Pornești redarea sau pui pauză unei melodii sau unui clip video: Apeși butonul central o dată. Apeși din nou pentru a relua redarea.
 • Salt la melodia sau capitolul următor: Apeși rapid de două ori butonul central.
 • Pentru a reveni la melodia sau capitolul anterior: Apeși repede de trei ori butonul central.
 • Fast-forward: Apeși rapid de două ori butonul central și ții apăsat.
 • Rewind: Apeși rapid de trei ori butonul central și ții apăsat.
 • Pentru a înregistra o notă vocală: Pornește Voice Memos și apeși butonul central. Apeși din nou pentru a întrerupe sau a relua.

Cum utilizezi EarPods pentru a declanșa camera foto
Poți utiliza căștile pentru a face poze și pentru filma în aplicația Camera inclusă de Apple pe iPhone în mod standard, sau în aplicații foto, de la terți dezvoltatori, care oferă suport pentru utilizarea controlului de volum pentru a face poze.

Declanșează aparat foto: Apeși butonul central o dată pentru a face o fotografie.
Start / Stop înregistrarea video: Apeși butonul central o dată pentru a începe captura video. Apeși din nou pentru a opri înregistrarea.

Cum răspunzi sau realizezi apeluri telefonice cu EarPods
Cu ajutorul funcțiilor avansate, cum ar fi comutarea la un apel primit sau la unul în așteptare și altele, poți ține iPhone-ul în buzunar, ai nevoie doar de EarPods-urile tale.

 • Creșterea volumului telefonului: Apeși butonul +.
 • Scăderea volumului telefonului: Apeși butonul -.
 • Răspunzi la un apel: Apeși butonul central o dată pentru a răspunde.
 • Respingi un apel primit: Ții apăsat butonul central timp de aproximativ două secunde, apoi dai drumul. Două sunete joase confirmă că ai refuzat apelul.
 • Termini apelul curent: Apeși din nou butonul central pentru a termina apelul
 • Treci la un apel în așteptare și pune apelul curent în așteptare: Apeși butonul central o dată. Apeși din nou pentru a reveni la primul apel.
 • Treci la un apel în așteptare și termină apelul curent: Ții apăsat butonul central timp de aproximativ două secunde, apoi dai drumul. Două sunete joase confirmă încheierea primului apel.

Compatibilitatea EarPods
EarPods sunt compatibile cu orice iPhone, iPod touch sau iPad, dar anumite funcționalități pot fi disponibile doar pe dispozitive noi. Funcționează foarte bine, de asemenea, cu Mac-uri și cu alte smartphone-uri sau dispozitive audio.

Microfonul încorporat este compatibil cu toate dispozitivele iOS, dar nu toate dispozitivele iPhone, iPod și iPad colaborează cu controlul integrat al volumului.

Merită subliniat că EarPods-urile incluse de Apple la pachet de la iPhone-ul 4s încoace, în China, sunt diferite de cele cunoscute.
În afara inelelor lor de izolare de pe jack, aceste EarPods-uri au fost proiectate pentru a fi conforme cu standardele chinezești și sunt compatibile doar cu modelele iPhone 4S sau mai noi, iPad 2 sau mai nou, iPod nano de generația a șaptea sau mai nou și iPod touch de generația cincea sau mai târziu .

Apple-EarPods-air-holes-007
iDownloadBlog

Pentru a vedea o listă de dispozitive Apple compatibile cu EarPods, consultă acest document tehnic. Dacă folosești căști de la producători terți, ar trebui să verifici cu furnizorul/producătorul pentru informații despre compatibilitate.

Mai este de precizat faptul că aceste căști vor funcționa și cu alte dispozitive, în afar celor de la Apple, dar funcționalitatea controalelor celor trei butoane nu este garantată.

Cei care folosesc căști Bluetooth cu dispozitivele lor iOS sunt sfătuiți să verifice profilurile Bluetooth pentru care oferă Apple suport.

Curățarea EarPods-urilor tale
Căștile stau în urechi și, ca atare, pot provoca iritarea pielii și pot chiar conduce la infectarea urechii, dacă nu sunt curățate în mod corespunzător. Apple recomandă curățarea căștilor în mod frecvent cu un antiseptic, cum ar fi alcoolul izopropilic.

Apple-EarPods-promo-video-3D-ear-scan
iDownloadBlog

sursa: iDownloadBlog

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.